Çöpten Mavi Kapak Topluyor

  • 0
  • 838
Yazı Boyutu:

Hollanda'dan yurdumuzu tanımak ve güzellikleriyle tanışmak için gelen turistler de "Mavi Kapak" kampanyasına destek veriyor. İstanbul'da başlayıp Truva, Bergama, Efes, Meryem Ana Evi, Şirince, Pamukkale, Kapadokya, Anıtkabir ve Anadolu Uygarlıkları Müzesi'ni gördükten sonra 11 günlük turlarını tamamlayan Hollandalı Jean Mekking yüzlerce kilo mavi kapak topladı.
        
Konteynerleri karıştıran ve pet şişelerin kapaklarını tek tek çıkaran Mekking, kampanyayı çok ilgi çekici bulduğunu söyledi. 83 yaşındaki Jean Mekking, gruptaki arkadaşlarının da kampanyaya katılmasını sağladı. Hollandalı yardım sever ülkesine dönene kadar içtikleri suyun kapaklarını biriktirmekle kalmadı, mola verdikleri yerlerde başkalarınca atılmış bulunan şişelerdeki kapakları da topladı. Hatta daha da ileri giderek çöp bidonlarındaki kapakları da şişelerinden ayırdı.

Hollandalı Mekking, mavi kapakları Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'a iletilmek üzere rehber Mehmet Aydın'a teslim etti.  Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, ocak ayında Samos’tan tonlarca kapak geldiğini, kampanyaya yurtdışından destek verilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Başkan Tartan, “Mavi kapak kampanyası çok anlamlı katılımcı ve güzel bir kampanya.  Toplanan kapaklar engelli yurttaşlarımız için araç olmaya, can olmaya devam ediyor”dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv