Define Adası yarışmacıları çalışmalarını anlattı

  • 0
  • 1.139
Yazı Boyutu:

Bu yıl 2ncisi düzenlenen Ege AR-Ge ve Teknoloji Günleri AREGE,  son gününde “Yatırımcılarla Buluşma: Define Adası” adlı yarışmayla son buldu. Oturum Başkanlığını Alphan Manas’ın yaptığı 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın her kategorisinde 4 yarışmacı sunum yaptı.
Yarışmanın “Tescilli Faydalı Model” isimli birinci bölümünde Arzu Atıl, İsmail Şener, M. İlhan Çağırgan ve Zeynep Dumanoğlu sunumlarıyla jüriyi etkilemek için uğraştı.
“Başvuru Sürecindeki Patentler” isimli ikinci bölümde Cumhur Dinçer, Haluk Külah, Mehmet Okan Erdal ve Can Barış Top çalışmalarını sundu. Anlatılan çalışmaların ardından Jüri üyeleri yarışmacıları sorularıyla terleterek, eksik buldukları yönlerini eleştirdi.
 
DOKU NAKLİ İLE TÜM ORGANLAR YENİLENEBİLİR Mİ
Yarışmanın son bölümü olan “Tescilli Patentler” kategorisinde ise Ali Doğan Bozdağ genel anestezide ameliyat pozisyonlarının dezavantajlarını ortadan kaldırmak için hava yastığı projesini geliştirirken ne gibi çalışmalar yaptıklarını anlattı. Zeytinyağı tesisleri atık suyunun merkezi olarak arıtılması sürecini anlatan Ege Erdinç, değerli kimyasalların kazanılması için yaptığı merkezi tesis çalışmalarını sundu. Sevgi Takka ise kolesterol tedavisinde kullanılan jenerik bir ilaç geliştirdiklerini ve bunun diğer kolesterol ilaçlarına oranla karaciğere daha az zarar verdiğini belirtti.
  Doku nakli denemeleri ile çoğu organın yenilenebileceği projesini geliştiren Nesrin Hasırcı, mikrokanallı çipler ile hücrelerin büyütüldüğünü çok katmanlı hücrelerin hazırlanarak dokuların yenilendiğini anlattı. Bu süreçte en zor operasyonun kadavradan alınan kornea naklinin olduğunu belirtti. Gerçekleştirilen sunumların ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz jüri üyelerine plaket verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv