Deniz Ticaret Odası'ndan kısa metrajlı film ve fotoğraf yarışması

  • 0
  • 1.501
Yazı Boyutu:

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından bölgemizde, denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması amacı ile “Kısa Metrajlı Film ve Fotoğraf Yarışması” düzenledi.
 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, beş dakikalık süre içinde, istenilen tür ve formatta deniz, denizcilik ve deniz sevgisinin anlatılacağı “DTO İzmir Şubesi 3. Kısa Metrajlı Film Yarışması” ile deniz ve denizciliğin bir kültür ve yaşam biçimi olduğunun benimsetilmesinin amaçlandığını söyledi.  Bu yıl 6. kez düzenlenecek olan tüm amatör ve profesyonel yarışmacılara açık olan fotoğraf yarışmasının konusunun “Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı ve deniz temizliği” olarak belirlendiğini kaydeden Dologh, EXPO 2020’ye aday bir kent olan İzmir’de bu yarışmaları geleneksel hale getirdiklerini vurguladı.
 
İzmir’in EXPO’yu çok iyi düzenleyebilecek bir kapasiteye sahip olduğunu da kaydeden Dologh, bu tür önemli organizasyonlara çok rahat bir şekilde ev sahipliği yapabilecek İzmir’de, DTO İzmir Şubesi olarak böylesine önemli etkinlikleri düzenlemelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
Dologh ayrıca, yarışmaya katılacak olan denizsever amatör ve profesyonel yarışmacılara teşekkür ederek, başarılar diledi.  Son başvuru tarihi 2 Mayıs 2013 olarak belirlenen yarışmanın katılım koşulları www.dtoizmir.org.tr adresinden takip edilebilir.
 
“DTO İZMİR ŞUBESİ 6.FOTOĞRAF YARIŞMASI” KATILIM KOŞULLARI
-Fotoğraf yarışmasının konusu; “Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı ve deniz temizliği” olarak belirlenmiştir.
-Yarışma tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır.
-Fotoğraflar, renkli ve siyah-beyaz olabilir.
-Yarışmacı en fazla iki fotoğrafla katılabilir.
-Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların uzun kenarı en az 40 en fazla 60 cm boyutunda fotoğraf kartına basılmış olması gerekmektedir.
-Fotoğraflarda dijital manipülasyon olmamalıdır. Birden fazla fotoğrafın montajlanmasıyla oluşturulan, fotoğrafın orjinalinde olmayan herhangi bir öge eklenmiş ya da var olan ögelerden hernahgi biri silinmiş fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Manipülasyonun dışındaki uygulamalar kabul edilecektir.
-Fotoğraf arkasına gönderen kişinin adı ve soyadı yazılacaktır.
-Eserler herhangi bir yüzeye yapıştırılmamış, paspartusuz ve kenar boşluksuz olarak teslim edilecektir. Fotoğraflar, aynı zamanda belge niteliğinde olduğundan tarih, yer ve bölge adının belirtilmesi gerekmektedir.
-Yarışmaya katılan eserlerin daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Eserlerin başka bir yarışmada ödül aldığının tespit edilmesi durumunda ödül iptal edilir ve geri alınır.
-Gönderilen eserlerin yarışmacıya geri iade edilmez.
-Yarışmada ödül alan eserlerin tüm kullanım hakları DTO İzmir Şubesi’ne ait olacaktır. Gönderilen fotoğrafların basım, sergileme ve çoğaltma hakkına Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin sahip olduğunu, adaylar kabul etmiş sayılacaktır.
-DTO İzmir Şubesi, katılımcıların eserlerinde yer alan kişi ve kurumlara ilişkin telif hakları konusunda sorumluluk kabul etmez.
-Tüm katılımcılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.  
 
 
“DTO İZMİR ŞUBESİ 3.KISA METRAJLI FİLM YARIŞMASI” KATILIM KOŞULLARI
-Yarışma herkese açıktır. Yarışmanın konusu “Deniz, denizcilik ve deniz sevgisi” olarak belirlenmiştir.
-Her yönetmen yarışmaya en fazla iki(2) film ile katılabilir.
-Filmler yönetmen tarafından gönderilmeli, katılım formunda yönetmenin imzası bulunmalıdır.
-Eserler jenerik dahil beş (5) dakikayı aşmamalıdır.
-Filmlerin türü konusunda (kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon) bir sınırlama yoktur.
-Yarışma (kurmaca, deneysel, canlandırma) ayrımına gidilmeden tek kategoride değerlendirilecektir.
-Çekilen filmler, MPEG formatında DVD’ye kaydedilerek gönderilmelidir.
-Filmin kısa yazılı bir özetinin de teslim edilmesi gerekmektedir.
-Gönderilen filmlerin daha önce ulusal ya da uluslararası ödül kazanmamış olmaları gerekmektedir.
-Filmler özgün olmalıdır. Herhangi bir edebiyat, tiyatro veya sinema eserinden uyarlama olmamalıdır. -Filmlerin müzikleri de özgün olmalı veya izin alınarak kullanılmış olmalıdır. Telifle ilgili tüm konulardan filmin yönetmeni sorumludur.
-Genel ahlaka aykırı veya yasaya göre suç unsuru olabilecek öğelerden yönetmen sorumludur.
-Yarışmaya katılan filmlerin yalnızca ticari olmayan kültür faaliyetlerinde izleyicilere sunulması, TV'lerde gösterilmesi ve çoğaltılması yarışmacılar tarafından kabul edilmiş olacaktır.
-Katılım koşullarına uymadığı anlaşılan eserlerin dereceleri iptal edilerek, yarışmadan diskalifiye edilecektir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv