Denizcilik Eğitimi konferansı

  • 0
  • 725
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin üçüncü yılı nedeniyle düzenlenen “Denizcilik Eğitimi” konulu konferans, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğinde, Çakabey Konferans Salonu’nda gerçekleşti.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli’nin de konuşmacı olarak katıldığı konferansta, denizcilik faaliyetleri ile denizcilik işletmelerinde görev alacak nitelikli eleman yetiştirilmesi konuları ele alındı.
 
Açılışa DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit, kurucu öğretim üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Füzün, 24 yıldır üniversite bünyesinde yer aldığını belirterek, üniversitenin öne çıkan 5 özelliğinin olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Füzün, öğrencisini seven, çalışanlara ve kadınlara önem veren,  AR-GE merkezli, eğitime çok önem veren bir üniversite özelliklerine sahip olduklarını belirterek, “60 bin 500 öğrencisi olan çok büyük bir eğitim yuvasıyız. Çok önemli bir tıp fakültesi hastanemiz var. Türkiye’nin en büyük AR-GE merkezini kurmak için 2006 yılında çalışmalara başladık, 2 yıl içinde açılışını yapmayı planlıyoruz. Bu özelliklerimizin yanında denizcilik fakültemizin giderek gelişmesiyle, denizcilik alanında da söz sahibi olacağız” dedi.
 
Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit ise, fakültelerinin üçüncü yılını kutladıklarını belirterek, “Deniz İşletmecilği ve Yönetimi Yüksek Okulu olarak 25. yılını, Denizcilik Fakültesi olarak ise 3. yılımızı kutluyoruz. 9 yüksek lisans ve 2 doktora programı olan büyük bir fakülteyiz. Denizcilik alanında ilkleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli ise deniz kazalarını yüzde 90’ının insan hatasından kaynaklandığını belirterek, “Bakanlık olarak bu kazaların engellenmesinin eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Bu amaçla İtalya’nın proje başkanı, Fransa ve Litvanya’nın ise proje ortağı olduğu  bir AB projesini kabul ettik. 2012’de yılında başlayan proje kapsamında uzun vadeli eğitim stratejileri geliştirmeyi ve gemi adamları yetiştiren eğitmenlerin sayısını arttırmayı hedefliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından fakültenin yüksekokul olarak eğitim verdiği yıllarda emeği geçen öğretim üyeleri Prof. Dr. Atilla Sezgin ve Prof. Dr. Ömer Baybars Tek’in adını taşıyan laboratuvarların açılışları gerçekleştirildi.  Tören, fakülteye emeği geçen öğretim üyelerine plaket sunumu ile sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv