Denizlerdeki canlılığı artırmak için

  • 0
  • 537
Yazı Boyutu:

Kuşadası Rotary Kulübüöncülüğünde ve kamu kurumlarıyla 2005 yılında ortaklaşa başlatılan projekapsamında deniz canlılığını artırmak amacıyla Kuşadası Körfezine bırakılmasıplanlanan 375 yapay resiften geriye kalan son 100 tanesi de denize bırakıldı.

Kuşadası Kaymakamlığı,İl Genel Meclisi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ege Ports limanı ile birlikte KuşadasıRotary Kulübü öncülüğünde başlatılan çalışmalar tamamlandı. Kuşadası KaymakamıMuammer Aksoy, yaptığı konuşmada “Yapay resiflerin deniz canlıları popülasyonuüzerine olan olumlu etkileri, balıkçılık ve dalış turizmine sağlayacağıkatkıları da düşünülerek, deniz ve turizm paydaşı kamu kurum ve kuruluşları,özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ileKuşadası Yapay Resif Projesinin tamamlanması hedeflenmiştir. Ege ÜniversitesiSu ürünleri Fakültesi'nde görev yapan Prof .Dr. Altan Lök yer seçimi, yapayresiflerden hangi şartlarda maksimum faydanın sağlanabileceği konusunda yapılantoplantılarda bilgilendirme yapmış ve teknik olarak de desteğiniesirgememiştir. Kadınlar Denizi açıklarına daha önceki çalışmalarda bırakılanresiflerin üzerine 100 yapay resif daha bırakarak hedeflediğimiz canlıpopülasyonuna ve deniz turizminin gelişimine önemli bir katkıdabulunacağız" diye konuştu.

Kuşadası Rotary KulübüBaşkanı İbrahim Durak bu projenin ileriki yıllarda büyüyerek KuşadasıDenizi’nden başlayarak bütün Ege ve Akdeniz kıyılarını da kapsamasını dilediğinisöyledi.


Rotary 2440. BölgeBaşkanı Esat Kardıçalı da “Gelecek nesiller için çok önemli bir çalışmayı Kuşadası Rotary Kulübü vepaydaşları ile birlikte başlatmış bulunuyoruz. Hatta biraz kendimi de düşünerekgelecekte burada balık avlayabileceğimi düşünüyorum çünkü şartlar böyle devamettiği takdirde 2050 yılında denizlerimizde doğadan avlayabileceğimiz balıkkalmayacak. Bunu biz söylemiyoruz bunu uluslararası şirketler bu konuda denizaraştırmaları yapan herkes dünyadaki balık neslinin çok azaldığını söylüyorlar”diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv