Dikili’de engel yok

  • 0
  • 624
Dikili’de engel yok
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi, kentte yaşayan engelli vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.
 
‘Dikili’de Engel Yok Projesi’ kapsamında yapılan düzenlemelerle kaldırımlardan apartmanların girişlerine kadar, tüm alanlar engelli vatandaşların hayatı kolaylaştıracak hale getiriliyor.

Engelsiz Bir Hayat Herkesin Hakkı
Hayata geçirdiği yatırım ve projelerinde engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırma hassasiyetini önde tutan ve Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un talimatları doğrultusunda kentte yaşayan engelli vatandaşlara engelsiz bir hayat sunmak için çalışmalarına ara vermeden devam eden Dikili Fen İşleri Müdürlüğü, yapılan başvurular doğrultusunda, İsmetpaşa Mahallesi’nde engelleri ortadan kaldıran çalışmalar gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından apartman girişleri ile kaldırımlara inşa edilen engelli rampası sayesinde engelli bireylerin yaşadığı sosyal yaşama katılımlarının önündeki engeller ortadan kaldırılarak, rahat hareket edebilmeleri sağlandı. 
 
“Talebimize Kısa Zamanda Cevap Verildi”
Yüksek basamaklar nedeniyle yaşadıkları apartmana giriş çıkışta daha önceden büyük zorluk yaşadığından yakınan İsmetpaşa Mahallesi 46. Sokak Hidayet Apartmanı sakinleri de, “Apartman sakinleri olarak Dikili Belediyesine apartmanımızın girişine engelli rampa yapılması talebinde bulunmuştuk. Belediye yetkililerimiz çok kısa zamanda talebimize cevap vererek, kaldırıma ve apartmanımızın girişine talep ettiğimiz rampayı yaptık. Merdiven basamakları çok yüksek olduğundan önceleri yaşlılarımız ve engelli bireylerimiz istediğinde dışarı çıkamıyor, eve kapanıyordu. Artık istediğim bizlerin yaşamına büyük kolaylık sağlandı. Tüm apartman sakinleri olarak Belediye Başkanımız Mustafa Tosun’a ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv