DİLEK AĞACINA MAKSİMUM İLGİ

  • 0
  • 763
Yazı Boyutu:

Türk dünyasında ve Anadolu'da yüzyıllardır kutlanan Hıdrellez etkinlikleri kapsamında Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi’nde oluşturulan Dilek Ağacı, alışveriş merkezinin ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.
 
Hafta sonunda Optimum’a gidenleri 2 buçuk metre boyunda bir gül ağacı karşıladı. Doğanın canlanmasının sevinçle karşılandığı gün olan ve bir bayram havasında kutlanan Hıdrellez’in uğuruna inanan binlerce kişi dileklerini yazdıkları kağıtları kurdelelerle Dilek Ağacına bağladı. Yaklaşık 11 bin dilek pusulası ile kaplanan ağaç, yediden yetmişe herkesin dileklerinin buluşup kolkola verdiği bir umut heykeli oldu adeta.
Günboyu çevresinden insanların eksik olmadığı ve yoğun ilgi gören ağaçta duaların yanısıra İngilizce ve Almanca notlar da yer bulurken, dileklerin öncelikli olarak sağlık, huzur, aşk, mutluluk ve parada yoğunlaştığı gözlendi. Dilek pusulalarının çoğu, gül dallarına ve yapraklara asılırken, bazıları da dev saksının içine yerleştirildi. Ev, araba, bebek isteyenler dileklerini çizdikleri resimlerle pekiştirirken, taraftarlar takımlarının şampiyon olması, bekarlar evlenme, öğrenciler ise okullarında ve sınavlarda başarı dileğinde bulundu.
 
Dilek ağacındaki binlerce dilek kağıdı sabahın erken saatlerinde Optimum Outlet görevlilerince özenle toplandı ve Hıdrellez geleneklerine uygun olarak deniz kıyısına götürülerek suya bırakıldı. İşte, denizde de rengarenk bir görüntü oluşturan dileklerden bazıları:
·         Oğlum askerden gelsin, 150 metrekare ev alsın (bahçeli).
·         Evli, mutlu, çocuklu, huzurlu olayım.
·         Aşkım KPSS’den iyi bir not alsın ama hep yanımda olsun.
·         Cimbom her sene şampiyon olsun.
·         Büyük adam olayım, çok zengin olayım.
·         Torunum astronot olsun.
·         Eşimin tayini İzmir’e çıksın, bitsin bu hasret.
·         15 maçı bileyim, Toto bana çıksın.
·         Kedim hamile olsun, sağlıklı bebişler doğursun.
·         Biricik aşkım Emel’e ulaşmaktır emelim.
·         O rugan ayakkabılar benim olsun, başka da kimsede olmasın.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Her geçen yıl güçleniyor

Avrupa Film Günleri 8-12 Mayıs arasındaı

Sözlerimizi tutacağız

Kaçak moloza pişman eden ceza

Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi

Başkan Duman'dan Güçlü Kadro

Arşiv