''Divan Edebiyatımız Shakspeare’inken daha değersiz bir edebiyat değil ''

Akademisyen-Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, hem Usta Kalemler Edebiyat Söyleşileri, hem de üniversite öğrencilerinin Cumhuriyet’in 100. Yılına dair hayallerini kitaba dönüştüreceğiz, “Gençler Ütopyalarını Yazıyor, Atalarına Sunuyor” projesi için Bornova’daydı.

  • 0
  • 345
''Divan Edebiyatımız Shakspeare’inken daha değersiz bir edebiyat değil ''
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Akademisyen-Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, hem Usta Kalemler Edebiyat Söyleşileri, hem de üniversite öğrencilerinin Cumhuriyet’in 100. Yılına dair hayallerini kitaba dönüştüreceğiz, “Gençler Ütopyalarını Yazıyor, Atalarına Sunuyor” projesi için Bornova’daydı. Prof. Dr. Uğur Batı, önce edebiyatsever Bornovalılar, sonra da öğrencilerle buluştu. Edebiyat geleneğimizin zenginliğine dikkat çeken Batı, “Divan Edebiyatımız Shakspeare’inken daha değersiz bir edebiyat değil. Düşünün binlerce beyit yazacaksınız ama tek bir manzume hatası yapmayacaksın. İşte bu edebiyatta mükemmelliktir” diye konuştu.
                                                                      
Akademisyen – Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, geçtiğimiz hafta oyuncu Levent Üzümcü ile başlayan Usta Kalemler Edebiyat Söyleşileri kapsamında Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde edebiyatseverler ile buluştu.
 
Zengin bir edebiyata sahibiz
 
Gazeteci-yazar Gülşah Elikbank’ın moderatörlüğündeki söyleşide katılımcıların da sorularını yanıtlayan Batı, edebiyat geleneği zengin olan bir toplum olduğumuza dikkat çekti. Halk Edebiyatı ve Divan Edebiyatı’ndan örnekler veren Prof. Dr. Uğur Batı, “Divan edebiyatımız Shakespeare’inken daha değersiz bir edebiyat değil. Düşünün binlerce beyit yazacaksınız ama tek bir manzume hatası yapmayacaksın. İşte bu edebiyatta mükemmelliktir” diye konuştu.
 
Yetenek yok, duygusal kapasite var 
Prof. Dr. Uğur Batı, Edebiyat Söyleşisi’nin ardından gençlerin Cumhuriyet’in 100. Yılına dair hayallerini kitaba dönüştüreceği, “Gençler Ütopyalarını Yazıyor, Atalarına Sunuyor” projesinde yer alan üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.  “Yaratmanın Biyolojik Saati” başlıklı atölye çalışmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Batı, “Yaratıcılığımızı geliştirmek için önce beynimizi tanımamız ve nasıl çalıştığını bilmemiz gerekiyor” dedi. “Yetenek diye bir şey” yok diyen Batı, geliştirilebilir duygusal kapasitemizle yani öğrenme yoluyla istediğimiz her şeyi belli bir düzeye kadar yapabileceğimizi söyledi.
 
Sırada Yazar Özgür Mumcu var 
“Gençler Ütopyalarını Yazıyor, Atalarına Sunuyor” projesi kapsamında, Oyuncu Levent Üzümcü, Yazar Hakan Akdoğan,  Prof. Dr. Uğur Batı’nın ardından Yazar Özgür Mumcu, 24 Mart Cumartesi Günü Bornova’da olacak. Mumcu’nun söyleşisi, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de başlayacak. 11 Nisan’da Gazeteci-Yazar Enver Aysever devam edecek buluşmaların son konuğu ise 18 Nisan’da Ünlü Edebiyatçı Canan Tan.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv