Doya doya Mandalina

  • 0
  • 887
Yazı Boyutu:

SeferihisarBelediyesi tarafından bu yıl 14.Kez düzenlenen Mandalina Şenliği’ndeSeferihisar, İzmir ve çevre ilçelerden gelen binlerce kişiyi ağırladı. VolkanKonak’ın şarkılarıyla renklenen etkinlikte, en iyi mandalina üreticisi,Mandalina Kral ve Kraliçeleri seçilirken, yaklaşık 10 Ton Mandalina tüketildi.

 Dünyanınen kalitesi mandalinası olan Satsuma’nın yetiştiği Seferihisar’da, üst üstebeşinci toplamda 14.Kez Mandalina Şenliği düzenlendi. “Üreticilerin Desteklenmesive Teşvik Edilmesi”, “Ürün Kalitesinin Yükseltilmesi BilinirliğininArttırılması”, “Pazarlama Kabiliyetinin Güçlendirilmesi”, Seferihisar adıylamarkalaşmış mandalina, ürünün yeni pazarlar bulması ve daha fazla kazançhedefiyle gerçekleşen etkinlik  ilçe merkezinden şenlik alanınagerçekleşen kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından katılımcılara köy yemeği ikramedildi. 

TÜRKİYE’DEİHRACAT YAPMA HAKKI OLAN İLK BİRLİK
BaşkanSoyer; “Klasik belediyecilik anlayışı dışında, kendimizi halkın ekmeğini büyütmektensorumlu hissettik. Yaşam kalitesini yükseltmek refahını arttırmak içinçalışmalar gerçekleştirdik. Üretici pazarları kurduk, tohum takas şenlikleridüzenledik. Okullarımıza sebze bahçeleri kurup çocuklarımızı tarımlatanıştırdık. Ve ilçemizin en önemli geçim kaynağı mandalinaya el attık. Dedikki; tek başımıza büyük güçlerle mücadele edemeyiz. Örgütsüz güç, güç değildir.Birlik olmalıyız. Bu rekabet ortamında daha çok söz sahibi olmak ve büyükşirketler karşısında ezilmemek için birlik olmamız gerekiyor dedik veSeferihisarlı üreticilerle birlikte üretici birliğini kurduk. ArdındanMandalina İşleme ve Paketleme Tesisi’ni 2 Milyon Liraya belediye olarak satınaldık ve birliğe devrettik.  Üreticimiz malımın karşılığını alabilecekmiyim, çeki tahsil edebilecek miyim acaba diye düşünmedi. Kendimiz pazarlıkyaptık, kendimiz sattık. Malımızı kendimiz işledik, Türkiye’de ilk kez birBirlik olarak ihracat yetkisi aldık ve malımızı ihraç ettik. Çok yakında soğukhava depomuz ve kuracağımız mandalina borsamızla, üreticimize ve tarıma hizmetetmeye, çiftçimizin ekmeğini büyütmeye devam edeceğiz” dedi. 

MANDALİNANINKRALI VE KRALİÇESİ
MandalinaŞenliği’nin gelenekselleşen yarışmasında 2014 yılının Mandalina Kral veKraliçeleri seçildi. Uğurhan Akdeniz Moda ve Organizasyon Şirketi tarafındanyapılan güzellik yarışmasında finale kalan 10 bayan 10 erkek finalist kral vekraliçe olmak için yarıştı. Jüri üyeliğini Moda Tasarımcısı Jeyan Gedik, GanizzCeremonia Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tuna, Model Ezgi Tuyuran, ModaFotoğrafçısı Mehmet Yıldıztekin, Kuaförler Federasyonu Başkanı Mehmet Aytekin,2013 Mandalina Kraliçesi Gizem Helvacıoğlu ve 2013 Mandalina Kralı SercanYalamaç’ın yaptığı yarışmada,  Mandalina Kraliçesi Buse Ada, MandalinaKralı Görkem Oğuz seçildi. Taçlarını konfeti ve meşaleler eşliğinde devralankral ve kraliçeye ödülleri Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafındanverildi. 

ENİYİ MANDALİNA ÜRETİCİSİ
14.Mandalina Şenliği’nde İlçe Tarım Müdürlüğü katkılarıyla “En İyi MandalinaÜreticisi” de seçildi. en iyi Mandalina Üreticisi Ali Kale oldu. Kale’ye ödülüolan İlaçlama Makinesi İlçe Kaymakamı Resul Çelik tarafından verildi.

ENİYİ MANDALİNALI ÜRÜN
Mandalinalıyiyecekler de yarıştı ve en lezzetlisi  Mandalina Pastası oldu. .. Pastayıyapan Emel Karadaş’a ödülünü Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı verdi. Düzenlenendiğer yarışmalar olan “En Yavaş Bisiklet Sürme” Yarışmasını  SinanSarbaşoğlu olurken ödülü CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam tarafındanverildi. En iyi hediyelik eşya yarışmasını ise Enis Koççoban kazanırken, ödülüSeferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Kocaman
tarafından verildi. 

KUZEYİNOĞLU’NA MANDALİNA FİDANI
Etkinliğinfinali ise Kuzeyin Oğlu adıyla anılan Volkan Konak’la gerçekleşti. Yaklaşık ikisaat sahnede kanal Kuzeyin Oğlu, şarkılarını yaklaşık 10 Bin kişiyle birliktesöyledi.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Volkan Konak’a sahnedemandalina fidanı hediye etti.
Kuzeyin Oğlu, fidanı İstanbul’a götürüpyetiştireceğini söyleyerek Başkan Soyer’e teşekkür etti. 

MandalinaŞenliği’ne Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği, diğer İşleme Tesisleri vemandalina bahçelerinden getirilen yaklaşık 10 Tona eşdeğer bin kasa mandalina,festivale gelenler tarafından tüketildi.
 
Seferihisar Belediyesi’nden yapılanaçıklamada ikram edilen ve üreticiler tarafından satışı yapılan mandalinanın 10tonun üzerinde olduğu belirtildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv