Dünya devlerine kafa tuttu

  • 0
  • 1.044
Yazı Boyutu:

Hattat Tarım Makineleri, Dünya’daki dev tarım makinelerinin kıyasıya yarıştığı Letonya Pulluk Yarışması’nda dünya devlerini geride bırakarak kendi segmentinde birinci oldu.
 
Hattat Traktör, 2010 yılında Avrupa’da yılın Traktör ve Tasarım Ödülü, 2011 yılında da İrlanda Pulluk Şampiyonluğu, Macaristan’dan gerçekleşen Szekkuttas Fuarı’nda kategori birinciliği ve son olarak da HTT A110 traktör modeliyle Letonya Pulluk Yarışması’nda kendi segmentinde birinci olarak ödüllerine bir yenisini daha ekledi.
 
“Hattat Tarım’ın yeni hedefi BDT Pazarı!
Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş, Türk markası olarak Dünya devlerini geride bırakarak bu büyük ve önemli ödülü almaktan gurur duyduklarını belirterek, “Tamamen yerli üretimimizle 2007 yılından bu yana Hattat markasıyla sektörde yer alıyor ve 34 ülkeye ihracatımızla her geçen gün Dünya pazarındaki payımızı artırıyoruz. Ekonomik krize rağmen 5 yıl gibi kısa sürede 19 farklı model çıkartarak traktör sektöründe ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Hattat Tarım Makinaları olarak Bağımsız Devletler Topluluğu pazarına da gireceğiz ve bu pazar yaklaşık 240 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük pazarları arasında yer alıyor. Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan ve Rusya gibi önemli tarım ülkelerinin yer aldığı bu pazarda Türk markası olarak yer alacak olmanın heyecanı içerisindeyiz.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv