Dünya gençliğine Başkan nasihati

  • 0
  • 516
Dünya gençliğine Başkan nasihati
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

AB Gençlik Projeleri kapsamında düzenlenen "Öğrencinin Hayatı" isimli projeyle İzmir’e gelen Romanyalı öğrenciler ve öğretmenler Başkan Halil İbrahim Şenol’u ziyaret etti. Öğrencilerin görüşlerini dinleyen Başkan Şenol, onlara gelecek, barış ve çevre konusunda nasihatte bulundu


AB Gençlik Projeleri kapsamında ülkelerin Ulusal Destek Servisleri tarafından desteklenen "Öğrencinin Hayatı" adlı proje kapsamında Romanya’dan liseli öğrenci ve öğretmenler Fatma-Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi’nin konuğu olarak İzmir’e geldi. Avrupa genelinde öğretmen ve öğrencilerin bilgi, beceri, öğretim ve çeşitli öğrenme etkinliklerini  paylaşabilmeleri, Avrupa vatandaşlığının farkındalığını yaşayabilmeleri ve kültürler arası diyaloğu oluşturabilmeleri amacıyla düzenlenen projeye katılan Romanyalı gençler Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u ziyaret etti.  Ziyarette İzmir ve Gaziemir’le ilgili gözlemlerini aktaran gençler, Başkan Şenol’a sorular sordu. Gaziemir’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden gençler Başkan Şenol’a düşüncelerini anlatma şansı buldu. 

Gelecek sizin elinizde
Hayatta ki en büyük idealinin doğup büyüdüğü kent Gaziemir’e belediye başkanı olmak olduğunu ve hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Şenol, gençlere hayatta başarılı olabilmeleri için, hedeflerini yüksek tutmalarını öğütledi. Konuşmayan, eleştirmeyen genç nesil yaratılmaya çalışıldığından yakınan Şenol, “Hayatınıza kendiniz yön verin. Hangi mesleği yapacağınıza siz karar verin. Konuşun, eleştirin, sorgulayın. Gelecek sizlere emanet” diye konuştu. 

Tek savaşınız barış için olsun
Bu yıl 18’ncisini düzenledikleri Uluslararası Çocuk Şenliği ile kültürler arası kaynaşmayı sağladıklarını vurgulayan Başkan Şenol, dünya barışında gençliğin önemine değindi. Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin sahibi olan çocuklarımızın, gençlerimizin aklındaki düşmanlık ve savaş kelimelerinin yok edilmesini, yerine barış kavramının yerleşmesini istiyoruz. Dünya barışında siz çocukların rolü çok büyük. Siz çocuklar biz büyüklerin yaptıkları hatalara sakın düşmeyin. Savaşa karşı çıkın. Tek savaşınız barış için olsun. Konuşarak daha insancıl, daha barışçıl bir dünya kurulabilir.”

Çevreye sahip çıkın
Çocukların çevre konusundaki sorularını da yanıtlayan Başkan Şenol, günümüzde çevrenin ciddi anlamda katledildiği söyledi, onlardan çevreye daha duyarlı olmalarını istedi. Çevre konusunda yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Şenol, “Ülkemizin havası en temiz ili olarak Çanakkale seçilirken, Gaziemir’de havası en temiz ilçe seçildi. Gaziemir ormanlarıyla, doğasıyla oksijen deposu. Ben de yeşili seven biri olarak kentteki yeşil miktarını ikiye katladım. Geleceğin sahibi siz çocuklara bırakacak en büyük mirasımız çevre. Sizlerde çevre konusunda daha duyarlı olun, doğaya sahip çıkın” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv