Dünyanın ilk Uyku Teknolojileri İstasyonu DEPARK’ta kuruldu

  • 0
  • 734
Dünyanın ilk Uyku Teknolojileri İstasyonu DEPARK’ta kuruldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi, Uyku Teknolojileri alanında dünyada bir ilki gerçekleştirerek Bioİzmir Projesi kapsamında uluslararası hizmet verecek, araştırmalar yapacak ilk Uyku Teknolojileri istasyonunu (Hub) DEPARK bünyesinde kuran uluslararası bir protokol imzaladı. “Uluslararası Uyku Bilimleri ve Teknoloji Derneği (ISSTA- International Sleep Science and Technology Association)” yöneticileri ile yapılan işbirliği anlaşması ve imza töreni İnciraltı Yerleşkesi’ndeki DEPARK Sağlık binası VIP Ünitesi’nde düzenlenen 3. Uluslararası arası Uyku Teknolojileri Birliği Toplantısı kapsamında gerçekleştirildi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Uluslararası Uyku Bilimleri ve Teknoloji Derneği (ISSTA) Başkanı Prof. Dr. Thomas Penzel ve Bioİzmir Projesi Koordinatörü ve DEPARK Sağlık Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Adile Öniz protokole imza attı. Törene DEÜ Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Prof. Dr. Murat Özgören ile ISSTA Genel Sekreteri Rayleigh Ping Ying Chiang’ın yanı sıra bu alanda klinik ve bilimsel çalışmalar yapan akademisyenler, firma temsilcileri ve değişik programların yöneticileri katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün konuşmasında, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin son yıllarda inovasyon, ARGE, üniversite-sanayi işbirliği yönünde büyük atak yaptığını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören’in önderliğinde yapılan bu uluslararası anlaşma ve işbirliğinin de bu bağlamda çok önemli adım olduğunu ifade etti. ISSTA Başkanı Thomas Penzel de, ISSTA adına dünyada ilk defa bir üniversite ile işbirliği protokolüne imza atmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. İmza törenine katılan ISSTA Genel Sekreteri Rayleigh Chiang, uyku ve uyku teknolojileri alanında geliştirilecek yeni tıbbi cihazların geliştirilmesinde DEPARK Sağlık Teknoparkı’nın kendileri için önemli fırsatlar sunacağını ifade etti.
      
Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören de uyku teknolojileri alanında dünyaya tanıtılacak ürün ve markaları yaratma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek merkezin amacını şöyle özetledi: “Türkiye’nin ilk sağlık teknoparkı Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yer alıyor. Sağlık Tekponarkı ve Bioİzmir Projemizin genel amacı, dünyada sağlık teknolojisinde ne varsa bunları mümkünse İzmir’den çıkarmak. Buradan çıkabilecek markaları dünyaya tanıtabilmek, dünyada oluşabilecek teknolojileri de İzmir’de kuluçkalamak. Büyük bir hedef. ISSTA’nın dünyadaki ilk araştırma ve kuluçkalama istasyonunu İzmir’de açtık, diğer istasyonlar Kalifornia, Tayvan ve Berlin olarak düşünülüyor. Öncülüğü yapmış olmaktan mutluyuz. Özellikle  dünyadaki ARGE’leri buraya getirip bir marka ile Türk markası oluşturmak istiyoruz. Dünya markası oluşturmak için de doktorları, mühendisleri, işadamlarını, yatırımcıları, hukukçuları biraraya getirip aynı çatı altında buluşturma misyonunu üstlendik. ISSTA-İzmir HUB sayesinde, karşılıklı temsilciliklerin oluşturulması, tıbbi cihaz üretiminde faaliyet gösteren firmalarımızın uluslararası görünürlüğünün arttırılması, tıbbi cihaz alanında uluslararası bir marka oluşturulması ve bu alanda İzmir’in öncü rol üstlenmesi, yeni uluslararası yatırım ve işbirliği fırsatlarının yaratılması mümkün hale gelecek” dedi. Protokol töreninin ardından, 3. Uluslararası Uyku Teknolojileri Birliği Toplantısı, tüm katılımcıların iştirakı ile çalıştay olarak iki gün süren karşılıklı görüş alışverişi ve değerlendirmelerle tamamlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Şehir Hastanesi'nde Elektrokonvülsif Tedavi (EKT)

Çağımızın hastalığı: Karaciğer yağlanması

Diyabetik Retinopati Hastalığında Erken Tanı Önemli

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Arşiv