Ege Üniversitesi’nde “1. Ege Bölgesi Dekanlar Konseyi Platformu”

  • 0
  • 871
Yazı Boyutu:

Ege BölgesiÜniversiteleri Fen Fakülteleri Dekanları toplantısı Ege Üniversitesi’ndegerçekleştirildi. “Türkiye’de Bilim Politikaları, Temel Bilimlerin Sorunları veÇözüm Önerileri”  konusunda fikiralışverişinde bulunmak için “1. Ege Bölgesi Dekanlar Konseyi Platformu”   Ege Üniversitesi Fen Fakültesi KonferansSalonu’nda düzenlendi.

Toplantıya; Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Nadide Kazancı, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmailSökmen, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. SerdarÖzçelik, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihanBayramoğlu, İzmir Üniversitesi  FenFakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Tiryaki, Gediz Üniversitesi Fen FakültesiDekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Huyugüzel, Yaşar Üniversitesi Fen Fakültesi DekanıProf. Dr. Behzat Gürkan, Celal Bayar Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmail Maraş, Adnan Menderes Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Adnan Erdağ, Dumlupınar Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. YunusErdoğan, Uşak Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Soykan, MuğlaSıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Bedrettin Mercimek, Süleyman DemirelÜniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Dikmen, MehmetAkif  Ersoy Üniversitesi Fen FakültesiDekanı Prof. Dr. Yaşar Demir, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Fakültesi DekanıDoç. Dr. Mustafa  Yıldız, BalıkesirÜniversitesi Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Narlı, Ege ÜniversitesiFen Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Varol Keskin ve Prof. Dr. SinanAkgöl katıldı.   

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. NadideKazancı, “Türkiye’de temel bilimlerdeki çöküşün temel nedenleri ve bunun çözümönerileri için Ege Bölgesi’nde bulunan Fen Fakültesi Dekanları’yla bir arayagelerek, fikir oluşturmak amacıyla biz bu toplantıyı gerçekleştirdik. İlk kezböyle bir toplantıyı gerçekleştiriyor ve ev sahipliğini yapıyoruz.Arkadaşlarımın gelmesinden dolayı çok mutluyum. Bu toplantıya önem veripkatıldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Toplantımız 15-16 Mayıs 2014tarihinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma bir ön hazırlık niteliği taşıyor.4-5 Nisan 2014 tarihinde Sakarya Üniversitesi’nde Türkiye’de ki Fen FakültesiDekanları’yla “Dekanlar Konseyi” toplantımız var. Ege Bölgesi dekanları olarakortak bir sesle gitmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Kazancı; “Ana sınıfından doktoraya kadar eğitimsistemimiz çok planlı ve ihtiyaca göre düzenlenmemiştir. Bu nedenle daha fazlazaman kaybetmeden ve kararlı bir şekilde çözüm önerileri hızla devreyesokulmalı ve ülkemizin 2023 vizyonu ile bütünleştirilmelidir” dedi. 

Toplantıda, 2005-2013 yılları arasında açılan fizik ve kimyabölümleri kontenjan konuları, fen fakültesi mezunlarının istihdam sorunları,lise ve üniversitelerdeki eğitim yetersizliği, öğrencilerin laboratuvarortamına girdiğinde karşılaştığı problemler, özel ve devlet üniversiteleriarasındaki eğitim kaliteleri konuları ele alındı.

Etkinlikte;  EgeÜniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı,  platforma katılan dekanlara  “Ege Orman Vakfı Doğa Dostu Sertifikası” verdi.
Ufuk Kendirci-  Halil Ak- İZMİR(Ege Ajans)  


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv