Egeli Hazırgiyim İhracatçıları ödüle doyacak

  • 0
  • 1.592
Yazı Boyutu:

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2012 yılında 3 milyon dolar ve üzerinde ihracat yapan ve 2012 yılında Türkiye’ye 1 milyar dolarlık döviz girdisi sağlayan 65 üyesinin başarılarını taçlandırmak için “2012 Yılı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları Ödül Töreni” düzenlemeye hazırlanıyor.
 
Ege İhracatçı Birlikleri’nde 30 Ocak 2013 Çarşamba günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek olan “2012 Yılı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları Ödül Töreni” 2013 yılı için EHKİB üyesi firmalara motivasyon kaynağı olacak.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızügüneşler, artık geleneksel hale gelen ödül töreni kapsamında bu yıl 3 milyon dolar ve üstünde ihracat yapan 65 konfeksiyon firmasına ödül vereceklerini söyledi. Geçen yıl 2 milyon dolar sınırını temel aldıklarını dile getiren Kızılgüneşler, “Bu yıl üye firmalarımızın daha fazla ihracata odaklanmaları için çıtayı 3 milyon dolara çıkardık. İhracat artışını teşvik etmek istiyoruz” dedi.
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin 2011 yılında 1 milyar 175 milyon dolar seviyesindeki ihracatının 2012 yılında 1 milyar 164 milyon dolar da tutunduğunu anlatan Kızılgüneşler şöyle devam etti. “2012 yılında en büyük pazarımız Avrupa Birliği’ndeki ekonomik durgunluğa rağmen yaptığımız ihracat başarıdır. 2013 yılında döviz kurları rekabetçiliğimize olumsuz etki etmediği takdirde yüzde 5-10 arası ihracat artışı hedefliyoruz. Avrupa'daki krizin de etkilerinin yavaş yavaş geçeceğini düşünüyoruz. Bu yönde sinyaller gelmeye başladı. Yeni pazarlarda da hareketlenmeler yaşanabilir. İhracatımız için 2013 yılının ikinci yarısının daha iyi geçeceğini umut ediyoruz.”
 
“2012 Yılı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları Ödül Töreni”nde 2 firma platin, 9 firma altın, 9 firma gümüş ve 45 firma bronz ödüllerinin sahibi olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv