EGEMİKAL bakanlıktan yeterlilik belgesi aldı

  • 0
  • 813
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Mikro Biyolojik Analiz Laboratuvarı (EGEMİKAL),  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından özel gıda kontrol laboratuarı kuruluş yeterlilik belgesi aldı.
 
Özel gıda kontrol laboratuarı kuruluş yeterlilik belgesi almış olmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu ifade eden EÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Özdemir, “Laboratuarın hedefi ise bilimsel düşünceyi ve çalışma yöntemlerini kullanmayı ilke edinmiş hizmet ürettiği alanlardaki en son gelişmeleri takip eden ve kullanan, en üst standartlarla hizmet edebilen toplumun ekonomi , sosyal ve çevresel yaşam kalitesinin artmasına akredite bir kuruluş olmaktır” diye konuştu.
 
Mikro Biyolojik Analiz Laboratuarının pek çok önemli işlevi yerine getirdiğini belirten EÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Özdemir, “Laboratuar ülkemizin sahip olduğu üretim potansiyelinin uluslararası düzeyde katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesini sağlamada ve toplum sağlığının korunmasında mikrobiyolojik kalite kontrol hizmetlerini en yüksek seviyede sunulmasını ilke edinmiştir” şeklinde konuştu. İZMİR (Ege Ajans/ Mehmet Alioğlu)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Halk ile buluşturdu

Orman Benim

Üniteks Tekstil ve Tedarikçileri Ormanı"nı oluşturdu.

SETBİR'in Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus'da gerçekleşti.

Arşiv