EİB'de Genel Kurul maratonu başlıyor

  • 0
  • 1.626
Yazı Boyutu:

Türkiye genelinde 55 bin ihracatçı, Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin olağan mali genel kurul toplantılarında bir araya gelecek. İhracatçılar, genel kurullarda bir yılın değerlendirmesini yapma ve ileriye yönelik fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacak.
 
Türkiye genelinde 55 bin ihracatçı Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin olağan mali genel kurul toplantılarında bir araya gelecek. Bünyesinde 12 ihracatçı birliği bulunan ve Türkiye’de en fazla ihracatçı birliğine sahip olan Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul maratonu 16 Nisan 2012 Pazartesi günü başlıyor.
 
5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanunu’nda ihracatçı birlikleri yönetim kurulları görev süreleri 4 yıla çıkarıldığı için ihracatçı birlikleri yönetim kurulları seçimleri 2014 yılındaki genel kurullarda yapılacak.
 
İhracatçı Birlikleri Genel Kurulları’nın en üst karar organı olduğunu ve sektörlerin ihracat politikalarına yön verici özelliği bulunduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, birliklerinin genel kurullarına katılma hakkına sahip olan tüm ihracatçıları genel kurul toplantılarına katılmaya davet etti.
 
Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi bulunduğunu hatırlatan Türkmenoğlu, “Genel Kurul, ihracatçı birliklerinin rutin işleri ile ilgili karar aldığı bir organ olmakla birlikte sektörün tüm üyelerinin bir araya geldiği ve ihracatın sorunlarının görüşüldüğü, bir sinerjinin ortaya çıktığı bir ortamı sağlıyor. Bu nedenle, ihracatçılarımızın mali genel kurulları da bu gözle değerlendirmelerini ve yoğun katılım göstermelerini bekliyoruz. Türkiye, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedeflerken, Ege Bölgesi olarak 100 milyar dolar ihracat gerçekleştirebilecek potansiyeli ortaya koymak istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için genel kurullardaki istişarelerin büyük önemi olacaktır” diye konuştu.
 
Ege İhracatçı Birlikleri’nde tüm birliklerin ilk genel kurul tarihleri 16 Nisan 2012 Pazartesi günü olarak belirlendi. İlk toplantı tarihlerinde çoğunluğun sağlanamaması halinde Ege İhracatçı Birlikleri’nde ilk genel kurul toplantısını, 17 Nisan 2012 Salı günü saat 10:00’da Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği gerçekleştirecek.
 
Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği de, 17 Nisan 2012 Salı günü arka arkaya genel kurul toplantılarını gerçekleştirecek.
 
Genel Kurul Toplantılarını aynı gün yapmayı gelenek haline getiren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ise, 19 Nisan 2012 Perşembe günü genel kurullarını toplayacaklar.
 
Türkiye’de sektöründe tek birlik olan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, 20 Nisan 2012 Cuma günü saat 10:00’da genel kurul toplantısını gerçekleştirirken, aynı gün öğleden sonra Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üyeleri Ege İhracatçı Birlikleri Genel Kurul Salonu’nun konukları olacak.
 
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri 24 Nisan 2012 Salı günü saat 15:00’te Genel Kurul Toplantısı için bir araya gelecek. 25 Nisan 2012 Çarşamba günü Ege Tütün İhracatçıları Birliği, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği 2011 yılı olağan mali genel kurul toplantılarını yapacak.
 
Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul maratonu 27 Nisan 2012 Cuma günü saat 16:00’da Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin genel kurul toplantısı ile sona erecek.
 
Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin genel kurullara katılım için Temsilci/Vekaletname yazılarını 10 Nisan 2012 Salı günü mesai bitimine kadar Ege İhracatçı Birlikleri teslim etmeleri ve mali yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerini kontrol etmeleri gerekiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv