EMD İzmir 24 yaşında

  • 0
  • 742
Yazı Boyutu:

Ekonomi MuhabirleriDerneği (EMD) İzmir Şubesi 24. kuruluş yıl dönümü ve yeni yıl kokteyli İzmir KültürparkDoğaltaş Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Ege İhracatçıBirlikleri'nin desteğiyle düzenlenen kokteylde, doku kanseriyle mücadele edenmodacı Emel Gözde Becerikli'nin tedavi masraflarının bir bölümünü karşılamak içinbaşlatılan yardım kampanyası için tanıtım defilesi düzenlendi.

Geceye katılan İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ekonomi muhabirlerinin kentingelişimi ve kalkınmasına büyük katkısının bulunduğunu söyledi.

Kültürpark Doğaltaş Müzesi’ndedüzenlenen törende konuşan Başkan Kocaoğlu, “Ben de ekonomi okumuş ve hayatımınbelli dönemlerinde ekonomiyle uğraşan bir kardeşinizim. 10 yıldır da İzmir’deekonomiye 5 milyar lira kaynak harcayan bir belediyeyi yönetiyorum. Ekonomi muhabirlerinden bir isteğim var: İzmir’in 10 yıllık gelişmesini,Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomiye katkı koyacak neler yaptığımızı, neleryapmamız gerektiğini haber yapsınlar ki, biz de kentte yaşayan insanların hayatstandartını yükseltecek daha iyi işlere katkıda bulunalım” dedi.

Ekonomi MuhabirleriDerneği (EMD) Genel Başkanı Turgay Türker ise EMD'nin güçlü bir kuruluşolduğunu, derneğin gücünü üyelerinden aldığını ifade etti. Haberin kolayhazırlanmadığını kaydeden Türker, "Haber kolay hazırlanmıyor. Her günyağmur çamur demeden zor şartlarda hazırlanan haberler gazete sayfalarına vetelevizyon ekranlarına taşınıyor" dedi.


2014 YILINDAGAZETECİLERİ YOĞUN BİR MESAİ BEKLİYOR
EMD İzmir ŞubesiYönetim Kurulu Başkanı Tolga Albay da halen 116 üyesi bulunan EMD İzmirŞubesi'nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ardından en çok faaliyet gösterendernek olduğunu söyledi. Geceyi muhabir arkadaşlar ve haber kaynaklarıyla biraraya gelmek, haber kaygısı olmadan sohbet etmek için fırsat olarakgördüklerini belirten Albay, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sebebiyle 2014yılında gazetecileri yoğun bir mesainin beklediğini dile getirdi.
    
 
Gazeteci Mustafa Balbay’ınözgürlüğüne kavuşmasının ekonomi muhabirlerini de çok mutlu ettiğini söyleyenAlbay, “Biz muhabirler olarak istiyoruz ki kimse gazetecilik yaptığı için hapseatılmasın, özgürlüğünden mahrum bırakılmasın. Çünkü üzüldüğümüz sadece bumesleği sevdiği ve iyi yaptığı için bir insanın hayatının mahvedilmesi değilüzüldüğümüz onca gazetecinin hapiste olmasının genç arkadaşlarımıza verdiği“ayağınızı denk alın” mesajıdır. Umuyoruz ki ülkemiz gazeteciliğin parmaklıklararkasına atıldığı bu zor günleri hızla atlatacaktır” diye konuştu. 

BAŞARILI TASARIMCI EMEL GÖZDEBECERİKLİ’YE DESTEK

Ege İhracatçıBirlikleri'nin 2006 yılında gerçekleştirdiği 2. EİB Moda ve TasarımYarışması'nda "Childlike kreasyonu" ile birinci olan ve dokukanserinden 8.kez ameliyat olan genç moda tasarımcısı Emel Gözde Becerikli'nin7 tasarımı Rönesans Ajans’ın desteğiyle düzenlenen bir defile ile tanıtıldı.

Ekonomi MuhabirleriDerneği İzmir Şubesi’nin 24. Kuruluş Yıldönümü ve Yeni Yıl Kokteyli’ne İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri KoordinatörBaşkanı Mustafa Türkmenoğlu, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Alaattin Yüksel,Mustafa Moroğlu, meslek odaları başkanları, bazı işadamı dernekleri, EMDüyeleri ve gazeteciler katıldı.

Ekonomi MuhabirleriDerneği İzmir Şubesi’ne destek veren; Ege İhracatçı Birlikleri, İzmirBüyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, İzmir Ticaret Borsası, ESBAŞ, KİPA, PETKİM,İAOSB, Tükelmat A.Ş., Kaya Prestige Otel ve Dünya Gazetesi’ne teşekkür plaketiverilirken, 24. Kuruluş yıldönümü pastası İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıAziz Kocaoğlu ve EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kesildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv