EMD İzmir Şubesi Yönetimi güven tazeledi

  • 0
  • 790
Yazı Boyutu:

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, 3. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde, mevcut başkan Tolga Albay yeniden seçildi.
Derneğin Konak’taki merkez ofisinde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım’ın, divan üyeliğini ise Levent Hamurcuoğlu ile Elif Işıl Başkaya’nın yaptığı seçimde Tolga Albay’ın hazırladığı listede yer alan Seda Gök, Şeyda Gümüş, Mete Tamer Omur, Murat Demircan, Hicran Özdamar ve Kutay Gürocak EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu’na seçildi.
Genel Kurul’da ilk sözü alan Divan Başkanı Ali Ekber Yıldırım, medyanın zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Yıldırım, sektörün önemli bir değişim içinde olduğunu belirterek, ekonomi muhabirliği yapmanın zorlaştığını ifade etti. Bu nedenle zor şartlar altında görevlerini sürdüren sektörde çalışan muhabirleri tebrik ettiğini ifade eden Yıldırım, İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak önümüzdeki dönemde diğer meslek örgütleriyle de sıkı işbirliği yapmak istediklerini vurguladı. Yıldırım, “İGC, olarak bütün meslek örgütlerinin başkanlarıyla bir araya gelerek işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte iki ayda bir, İzmir’deki diğer meslek örgütü başkanlarıyla bir araya gelmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
 
“EĞİTİMLERE ÖNEM VERECEĞİZ”
EMD İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Albay ise ekonomi muhabirlerinin sorunlarını her platformda tartışacaklarını ve çözüm önerileri sunacaklarını ifade etti. Albay, “Önümüzdeki dönemde özellikle eğitim konusunda fırsat noktalarının ne olacağını düşünüyoruz. Mobbing ve hukuki haklar konusunda yaşanan sorunlara çözüm bulunması noktasında üyelerimize yönelik eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz’’ diye konuştu.
 
Konuşmasında internet teknolojilerinin önemine de vurgu yapan Albay, “Derneğimizin mail grubunun aktif olarak kullanılmasını ve bize yön gösterici olmasını arzu ediyoruz. Bunun yanı sıra internet ortamı, büyük imkanlar sunuyor. Bizler de dernek yönetimi olarak, her gazetecinin kendine özel bir site ve blog kurmasını öneriyoruz. Önümüzdeki dönemde gazetecilere bu yönde eğitimler düzenlemeyi hedefliyoruz. Çok yakında resmi ilanların da internet sitelerine taşınacak olması bu alandaki fırsatları artıracak. Üyelerimizin bu süreçte ortaya çıkacak yeni olanaklardan yararlanması için eğitim ve donanımı sağlamaya yoğunlaşacağız” dedi.   Albay, EXPO sürecinde yurt içinde kamuoyu oluşturulması için daha aktif olarak çalışacaklarının da altını çizdi.
Genel kurulda son dönemde çeşitli kurumların, davetlerinde muhabirler yerine üst düzey yöneticileri tercih ettiğine dikkat çekilerek derneğin, kurumların dikkatini çekme ve farkındalık yaratma konusunda inisiyatif alması talep edildi.
Toplantıda ayrıca dernek faaliyetlerine üye katılımının artırılması ve faaliyet önerilerinin e-mail grubu ortamında daha sık paylaşılması yönünde üyelere çağrıda bulunuldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv