Engelliler için bir araya geldiler

  • 0
  • 954
Yazı Boyutu:

‘AB Gruntdvig Öğrenme Ortaklığı "TALK" projesi kapsamında ‘Engellilerin Sosyalleşmesi’ adına AB ülkeleri ile Halk Eğitimciler Derneği İzmir Şubesi İzmir’de buluşarak Başkan Tartan’ı ziyaret etti.
 
Halk Eğitimciler Derneği İzmir Şubesi, AB tarafından yürütülen Hayat Boyu Öğrenme programlarından, ‘AB Gruntdvig Öğrenme Ortaklığı "TALK" projesi kapsamında İzmir’e gelen proje ortaklarını ağırladı.
Proje ortakları; İsveç, İngiltere, Polonya ve Almanya ile yürüten Halk Eğitimciler Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ‘Engellilerin Sosyalleşmesi’ konusunda geliştirdikleri projeyi Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan’la paylaşmak üzere Tartan’ı makamında ziyaret etti.
Engellilerin iş, eğitim ve sosyalleşmeleri gibi konular üzerinde proje ortakları ülkelerle bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden dernek koordinatörü Ayça Örenel, çok yararlı bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Biz onların ülkesinde gidip engelliler için yaptıkları çalışmaları yerinde inceledik. Şimdi biz onları ağırlıyoruz. Engelliler için ülkemizde de çok iyi örnek çalışmalar olduğunu gösteriyoruz. Bu konuda ne kadar duyarlı bir yerel yönetici olduğunuzu ve onlara elinizden gelen desteği verdiğinizi biliyoruz. Konak Belediyesi ile biz de her zaman işbirliği içinde olmaktan mutlu oluruz” dedi.
 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çok önemli bir sosyal yaraya hizmet verdiklerini kaydederek, dernek yönetimini çalışmalarından ötürü kutladı. Tartan, yabancı konuklarla yakından ilgilenerek, “Belediye olarak tüm vatandaşlarınızı düşünmek zorundayız. Engelli vatandaşlarımız için akülü araba vermenin yanı sıra iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Sokakları onlar için daha yaşanır kılmaya özen gösteriyoruz. Görme engelli vatandaşlarımız için özel oluklu kaldırım taşları döşedik. Elimizden gelen her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv