Ensari Bulut 3. ölüm yıldönümünde anıldı

  • 0
  • 1.727
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi’nin üç yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari Bulut, Doğançay Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.
Uzun yıllar gördüğü kanser tedavisinden yenik çıkan, Çiğli Belediyesi’ne iki kez başkan seçilen Ensari Bulut için Doğançay Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Duaların okunduğu anma törenine CHP İl Başkanı Ali Engin, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, ailesi ve sevenleri katıldı. Anma töreninde önce Ensari Bulut’un öz geçmişi okundu. Oldukça duygulu anların yaşandığı törende, Ensari Bulut’un kabri karanfillerle donatıldı.
 
İl Başkanı Engin; “Barışçıl bir kişilikti”
Ensari Bulut’un kendisinin can dostu olduğunu ve önemli bir arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten CHP İl Başkanı Ali Engin, Ensari Bulut’un barışçıl kimliği ile herkese örnek olacak bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, “Hem barışçıl bir kişiydi hem de mücadeleci. Bizim de en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey barış ve hoşgörü. Tüm partililerimiz böyle olmalı.”
 
Başkan Solak; “Bulut’tan aldığımız bayrağı ileri taşıyoruz”
Ensari Başkan’ın her zaman kendisinin hem dostu, hem de kardeşi olduğunu belirten Başkan Metin Solak ise, Ensari Bulut’tan aldığı bayrağı her zaman daha ileriye taşımaya çalıştığını söyledi. Başkan Bulut’un başlattığı tüm işlere sahip çıktığını belirten Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “Çiğlimiz başkan Bulut’un hizmetleriyle ileri gidiyordu. Bizler de devraldığımız bu hizmet bayrağını daha da ileri götüreceğiz. Onun başlattığı kültürel çalışmalara sahip çıkıyoruz. O insana değer veren, herkes tarafından sevilen önemli bir başkandı. Bana emanet ettiği her şeye sahip çıktım, bundan sonra da sahip çıkacağım.  Ensari başkanımı rahmet ve dualarla anıyoruz.”
 
Ağabey Bulut gözyaşlarını tutamadı
Tören boyunca gözyaşlarını tutamayan ağabey Hamza Bulut konuşmasında, Ensari Bulut’un mücadeleci kişiliğini anlattı. Emeğin yanında, emekçi dostu olan Ensari Bulut’un her şeye direndiğini ancak kansere yenik düştüğünü söyleyen ağabey Bulut şöyle konuştu; “Kardeşim, seçildiği günden itibaren çok önemli işler başardı. İşçi ve emekçi dostuydu. Ensari Bulut ölmedi. O giderken kavgasını kafasında, sevgisini de yüreğinde götürdü. Ona kardeşlik yapan, yoldaşlık yapan herkes başımızın tacıdır. Yiğidim aslanım hoşça kal. Senin önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum.”
 
Lokma döküldü
Anma töreninin ardından belediye binası önünde Çiğli Belediyesi tarafından lokma döktürüldü. Başkan Solak, Ensari Bulut’un kardeşleriyle birlikte vatandaşlara lokma dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dağıtımda, lokmalar kısa sürede bitti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv