ERDEMOĞLU’NUN “PLANÖR” ADLI KOLEKSİYONU “EN YARATICI KOLEKSİYON” ÖDÜLÜNÜ GETİRDİ

  • 0
  • 1.106
Yazı Boyutu:

Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması’nın moda dünyasına kazandırdığı, Ege İhracatçı Birlikleri’nin İtalya’daki defilelerinde de desteklediği başarılı tasarımcı Emre Erdemoğlu, bu yıl İtalya’da 20.si düzenlenen “MITTEL MODA” organizasyonunda dünyanın dört bir yanından katılan 600 tasarımcı arasından ilk 3’e girerek “En Yaratıcı Koleksiyon”(Most Creative Collection) ödülüne layık görüldü.
 
Dünyanın dört bir yanından tasarımcılara destek vermek için düzenlenen bir moda organizasyonu olan ve İtalya’da bu yıl 20.si düzenlenen “MİTTEL MODA” organizasyonuna katılmak üzere çeşitli ülkelerden toplam 600 dosya giden yarışmanın finaline Emre Erdemoğlu’nun da aralarında bulunduğu 3 tasarımcı kaldı. Final Gecesi 29 Haziran’da yapılan yarışmada Erdemoğlu, “En Yaratıcı Koleksiyon” ödülünü almaya hak kazandı.
 
Erdemoğlu, sektöre yenilikçi, yaratıcı tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) tarafından her yıl düzenlenen "EİB Moda Tasarım Yarışması"nda 2008’de yakaladığı ikinciliğin, kariyerinde önemli bir yere sahip olduğunu ve tasarım yaparak moda dünyasında bir yer edinmek isteyen her genç tasarımcının bu yarışmaya katılması gerektiğini belirtti.
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler;”Önümüzdeki yıl sekizincisini düzenleyeceğimiz, EIB Moda Tasarım Yarışması’ndan başarılı tasarımcılar çıkması bizleri mutlu ediyor. 2008’de düzenlediğimiz yarışmada ikinci olan Emre Erdemoğlu’nu geçtiğimiz yıllardaki defilelerinde de destekledik, desteğimizi sürdürmeye ve gençlerimizi moda dünyasına katmaya devam edeceğiz” diyerek görüşlerini bildirdi.
 
ORGANİZASYONDA  FİNALE KALAN TEK TÜRK TASARIMCI
İtalyan, Türk, İngiliz, Japon, Alman tasarımcıların yanısıra daha birçok ülke ve milletten tasarımcıların yer aldığı organizasyonda Türkiye’den seçilen tek tasarımcı olan Emre Erdemoğlu:“Türkiye’den finale seçilen tek tasarımcıydım. Organizasyona "PLANÖR" adını verdiğim erkek koleksiyonumla katıldım. Dramatik bir hayat hikayesini anlatan koleksiyonumu tarihte uçuş denemeleri yapan ilk pilot olan Otto Lilienthal’a ithaf ettim. 17 metre yükseklikten düşerek yere çakılması sonucu omurgasını kıran ve ertesi gün hayatını kaybeden Lilienthal’in son sözleri "Kleine Opfer müssen gebracht werden!" ("Küçük fedakarlıklar yapılmalıdır!") olmuştu”dedi.
 
KUTU:
İtalyan basının ilgisini çeken Erdemoğlu’nun "PLANÖR” isimli koleksiyonu Elle Italy,VOGUE İtaly, GQ gibi birçok önemli dergide yayımlandı. İtalya'da "Most Creative Collection" ödülüne layık görülen koleksiyonun tasarımcısı genç modacı Emre Erdemoğlu, 2008 yılında “EİB 4. Moda Tasarım Yarışması”nda ikincilik ödülünü kazanmıştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv