Ermeni Meselesi Ege Üniversitesi’nde tartışılacak

  • 0
  • 695
Ermeni Meselesi Ege Üniversitesi’nde tartışılacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1915 olaylarının 100. Yıldönümünde Ermeni Meselesi tekrar gündeme gelirken Ege Üniversitesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

“Avrasya Bölgesinde Ermeni Sorunu ve Hocalı” başlıklı paneli Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği ortaklaşa düzenleyecek. Konusunda uzman önemli konuşmacıların katılacağı panelde öncelikle hem hukukçu hem de politikacı kimliğiyle Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Dr. Ganire  Paşayeva, Bilkent ve Melbourne Üniversiteleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jeremy Salt ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Vefa Kurban yer alacaklar.

Panel; Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde 23 Şubat 2015 Pazartesi günü 13.30’da  gerçekleştirilecek.
Osmanlı Devleti’nin son döneminde nüfus politikaları ve Ermenilerin durumu, I. Dünya Savaşı yıllarında yaşananlar ve 1915 tehciri, Hocalı Katliamının yıldönümünde tarihi gerçekler panelde yer alacak konu başlıklarından bazıları.
Panelde; Dünyada estirilmeye çalışılan Türkiye aleyhtarı politikalara malzeme olarak kullanılan “Ermeni Sorunu” akademik ve gerçekçi yaklaşımlar ile  ele alınacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv