Fark yaratın

  • 0
  • 586
Yazı Boyutu:

İzmir Kız Lisesi öğrencileri tarafından  “Yılın rol modeli” seçilen Konak BelediyeBaşkanı Sema Pekdaş, gençlerden farklı olmalarını, bol bol okuyup fikirüretmelerini istedi. “Güvenin, inanın ve empati yeteneğinizi geliştirin” diyenPekdaş, üretilecek her türlü orijinal projeye desteğe hazır olduklarını da söyledi.

İzmir’in en köklü liseleri arasında yer alan İzmirKız Lisesi’nin 14’üncüsünü düzenlediği İşte İzmir Doruktakilerle Buluşma adlıkonferansının bu yıl ki onur konuğu Konak’ın seçilmiş ilk kadın BelediyeBaşkanı Sema Pekdaş oldu. İzmir Kız Lisesi’nin 19 yıllık Tarih öğretmeniFahrettin Gülşahin’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerinyoğun ilgisiyle karşılaşan Pekdaş, onlara bol bol okuyup, fikir üretmeleritavsiyesinde bulundu. Sporu bir yaşam biçimi olarak hayatlarına sokmalarınıisteyen Başkan Pekdaş, gençlerden sıradan değil, farklı fikirler üretmeleriniistedi.

“BOL BOL OKUYUN”
Meslek seçimleri konusunda öğrencilerin ufkunuaçmak, gelen konukların bilgi birikimlerini ve deneyimlerini aktarmalarınısağlamak amacıyla düzenlenen söyleşide gençlere seslenen Pekdaş şöyle konuştu:
“Hızla dönen dünyada her gün çoğalan bilgiyi yakalamanız gerekir. Özgür İzmir;iyi eğitim almış özgür beyinler olarak yansıyor. Fark yaratın, bol bol okuyun,fikir üretin. Bunların orijinal olmasına dikkat edin. Proje üreten orijinallikyaratan çocukların projelerine her zaman destek vermeye hazırız. Bizler,sizlerin önünü açmak için varız. Sizin farklı olmanız için elimizden geleniyaparız. Çağın gerekleri neyse onu yakalayın. Güvenin, inanın ve empatiyeteneğinizi geliştirin. Demokrasi böyle gelişir.”         

EKİP OLMAK ÖNEMLİ
Yeni dönemde Konak’ta uygulamaya geçireceği belediyecilikanlayışını da gençlerle paylaşan Başkan Pekdaş, ekip örgütlenmesinin öneminedeğindi. İyi ekiplerin, iyi proje üretebilen farklı fikirde insanların biraraya gelmesiyle oluştuğunu söyleyen Pekdaş, konuşmasında sık sık özgürlük vedemokrasi vurgusu da yaptı. Ülkelerde demokrasinin olgunlaşmasının hiç de kolayolmadığını dile getiren Pekdaş, “Bizim demokratik hukuk devleti olmamızgerekir. Bunun için de önce iyi bir hukuk insanı olmak gerekiyor. Hukuküzerinden gerçek bir adalet ve hukuk sistemini kurmak gerekir. Bunun için toplumsalmücadeleyi sağlamalıyız” dedi.

KİMYA MÜHENDİSLİĞİNDEN AVUKATLIĞA
Konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını dayanıtlayan eski Baro Başkanı Pekdaş, “Baro Başkanlığı mı, yoksa belediyebaşkanlığı mı hayalinizdi?” sorusuna şu yanıtı verdi:  “Aslında Kimya Mühendisi olmak istiyordum. Bu yüzden ODTÜ Kimya Mühendisliğibölümüne yazıldım. 1980 darbesinde eğitimime ara vermek zorunda kaldım. Oyıllarda, hukuksuzluklara karşı mücadele etmek için hukuk okumam gerektiğini düşünerekDokuz Eylül Üniversitesi’ne başladım. Daha sonra verdiğim adalet mücadelesibeni Baro Başkanlığı’na kadar getirdi. Ardından yaptığımız çalışmalarneticesinde belediye başkanlığı görevi layık görüldü” dedi. Keyifli geçensöyleşinin ardından İzmir Kız Lisesi öğrencilerinin “Yılın Rol Modeli” olarakseçtikleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a plaketini okul müdürü AydınUsman verdi. Pekdaş, günün anısı olarak da Kız Lisesi cüppesi de giydi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv