Farklı kültürler Seferihisar’da “Barış” için buluşuyor

  • 0
  • 815
Yazı Boyutu:

Seferihisar’da başlayan ve tüm Türkiye’ye örnek olan farklıkültürlerin bir arada barış içerisinde yaşamasının mümkün olduğunu gösteren“Kültürler Buluşmasının” dördüncüsü 21 Eylül 2013 tarihinde başlıyor.

Seferihisar Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği"Seferihisarlılar Buluşması", ilçede yaşayan farklı kültürlerinbuluşmasına sahne olacak. 21-26 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleşeceketkinlikte, ilçede dernekleri bulunan altı derneğin her biri ayrı bir geceye evsahipliği yapacak. Dernekler stantlar açacak, yöresel lezzetlerini dağıtacak,kültürlerini anlatacak. Altı ayrı dernek Seferihisarlılarla birleşerek “HepimizSeferihisarlıyız, barış içerisinde yaşamak bu kadar kolay” mesajını Türkiye’yeulaştıracak.

 Açılışta Türkiye Menüsü
Kültürler Buluşması bu yıl bazı yeniliklerle başlayacak.Etkinliğin ev sahipleri olan Afyonkarahisarlılar, Ahıska Türkleri, Doğu veGüneydoğu Anadolulular, Karadenizliler, Tokatlılar ve Yozgatlılar, SeferihisarBelediyesi öncülüğünde ilçe merkezi girişinde toplanarak, Türk Bayrakları,yöresel kıyafetleri ve ilçenin üyesi olduğu Cittaslow (Sakin Şehir) logosusalyangoz eşliğinde, Belediye Bandosuyla birlikte kortej yürüyüşünü gerçekleştirecek.Açılışta halk oyunları gösterisi, Türkiye’nin dört bir yanına ait oyunları tekbir sahnede birleştirecek. Gecenin en büyük sürprizi ise, bir tabağıniçerisinde 6 yörenin ikişer çeşit yemek ve tatlısından oluşan “Türkiye Menüsü”olacak. 

Hamsi ile karnımızı doyurup mırra içeceğiz
Seferihisar’ın “Barış” temasıyla gerçekleştireceği KültürlerBuluşması’yla ilgili konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyerdüzenledikleri bu etkinlikle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelerekSeferihisar'a yerleşen farklı kültürlere sahip insanların birbirlerinitanımaları ve kaynaşmalarını amaçladıklarını ifade etti.

"Barış" temasıyla düzenlenecek kültürlerbuluşmasında, farklılıklardan yola çıkarak benzerlikleri bulmayı, bir aradayaşamanın zenginliğini keşfetme ve toplumsal barışa katkı koymayıhedeflediklerini dile getiren Soyer; "Türkiye'nin barışa ihtiyacı var. Şusıralarda Türkiye'de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey barıştır. Seferihisar'danTürkiye'ye bunun gerçekleşebileceği mesajını vermek istiyoruz. Farklılıklarzenginliklerimizdir. Seferihisar'da yaşayan hemşehrilerimizin söylemleri deaynıdır. Etkinlikte, hamsi ile karnımızı doyurup mırra içeceğiz" dedi.  Seferihisar Kültürler Buluşması 21-26 Eylül 2013 tarihleriarasında Seferihisar Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleşecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv