Farklı kültürlerden barış çağrı

  • 0
  • 652
Farklı kültürlerden barış çağrı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen UluslararasıHalk Oyunları Günleri - Dikili Trophy 2014 Etkinliği, Rusya, Kosova, Belarus,Sırbistan, Karabağ ve Yunanistan’dan gelen halkoyunları ekiplerinin katılımıylaDikili ve Çandarlı’da gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan ülkelerinin yereldanslarını sergileyen folklorcuların, ortak dileği, ‘dünyada barış istiyoruz’oldu.  

Farklı Kültürlerin Buluşması
 Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen DikiliUluslararası Halk Oyunları Günleri Etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.Farklı kültürlerin barış ve kardeşlik temasıyla buluştuğu etkinlikte Rusya,Kosova, Belarus, Sırbistan, Karabağ ve Yunanistan’dan gelen yüzlerce folklorcu,gösterilerini dünyada savaşların son bulması dileğiyle gerçekleştirdi.Etkinlik, başkan  Mustafa Tosun, belediye birim müdürleri, STK başkan veyöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, misafir halk oyunları ekiplerininoyuncuları ve yöneticileri ile vatandaşların oluşturduğu kortejin AtatürkCaddesi’nden Dikili Atatürk Meydanı’na doğru yürümesiyle başladı. BinlerceDikililinin katılımıyla gerçekleştirilen korteje katılan farklı ülkelerdengelen folklorcular da, yürüyüşte oluşturdukları renkli görüntülerlevatandaşların yoğun ilgisini çekti. 

‘‘Savaşlar Olmasın, Çocuklar Öldürülmesin’’
 Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dikili BelediyeBaşkanı Mustafa Tosun, düzenledikleri Uluslararası Halk Oyunları GünleriEtkinliği’ni dünya barışına adadıklarını belirterek, “Barışçıl bir dünya, mutluve huzurlu bir yaşam için dünyanın dört bir yanından gelen dostlarımızla şuanel ele, gönül gönüleyiz. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğimizde tüm acılara vesavaşlara inat Atamızın izinden giderek ‘yurtta barış dünyada barış’ diyoruz.Dostlar üzülerek tanık oluyoruz ki, başta Suriye’de, Irak’ta ve Filistin’deolmak üzere dünyanın çok sayıda bölgesinde katliamlar yaşanıyor. Bugün buradadünyanın farklı ülkelerinden gelen kardeşlerimizin sergilediklerihalkoyunlarına omuz vererek, yürek vererek dostluğun, kardeşliğin ve sevginindoruğa çıktığı bir anda diyoruz ki; dünyanın hiçbir yerinde savaşlar olmasın,çocuklar öldürülmesin, kardeşlik, dostluk ve sevgi kazansın. Suriye’de de,Irak’ta da, Filistin’de de, dünyanın her yerinde barış olsun” diye konuştu. 

Başkan Tosun’a Sürpriz Doğum Günü
 Açılış konuşmasının ardından sahnede birbirinden güzelyöresel halkoyunlarını ülkelerine ait yerel müzikler eşliğinde sergileyenekipler, izleyenlerden dakikalarca alkış aldı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenenetkinlikte ülkelerine ait yerel halkoyunlarını sergileyen misafir folklorcularDikilililere keyifli anlar yaşattı. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğinsonunda yabancı ülkelerden gelen misafir folklorcularla, Dikili BelediyesiKültür Müdür Vekili Fatma Yasemin Delen öncülüğündeki Kültür Müdürlüğüçalışanları gerçekleştirdiği özel bir sürprizle, Belediye Başkanı MustafaTosun’a jest yaptı. Sahneden hep bir ağızdan "Happy Birthday To You"şarkısını söyleyip Başkan Tosun’un doğum gününü kutlayan misafir folklorcularaDikilili vatandaşlarda eşlik etti. Misafir folklorcuların hazırladığı sürprizkarşısında duygusal anlar yaşayan Başkan Tosun’u binlerce Dikilili vatandaştaayakta alkışlayarak geceye ayrı bir renk kattı. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv