Festivalde birlik, beraberlik çağrısı

  • 0
  • 760
Festivalde birlik, beraberlik çağrısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği 3.Payamlı Bardacık Festivali, ülkemizde yaşanan olaylar ve şehit cenazeleri nedeniyle konser iptal edildi, sadece protokol konuşmaları yapıldı, en kaliteli bardacığın seçildi.

Festivale, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır ve Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Herkes aklını başına toplasın”
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise köyleri mahalle yapanlardan bu halkın hesap soracağını belirterek, “Halk, ey siyasiler Türkiye’yi bu sıkıntılardan kurtarın diyor. Ülkenin çıkarı herşeyin önündedir. Herkes aklını başına toplamalıdır. Bu gidişat gidişat değildir. Halk 7 Haziran seçimlerinde siyasilere uzlaşın mesajı verdi. Ancak saraydaki zat, uzlaşmadan yana değil. Ülkede başkanlık sistemi istiyor. Sistemin değiştiğini söylüyor. Yok öyle yağma...” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “11 yıldır farklı bir belediyecilik yapıyoruz. Yasayla verilmiş görevlerimizin dışında yerelde kaklıma için 11 yıldır çalışıyoruz. Dünyada artık  kentler, bölgeler, havzalar yarışıyor. Yani her belediye başkanının, her yerel yöneticinin o kenti kalkındırmak için proje üretmesi, yatırım yapması gerekiyor. Biz de 11 yıldır bu anlayış içerisinde çalışıyoruz. Yarımada’nın kalkınması için bilimsel yollarla strateji planı hazırladık. Yarımada’daki ilçelerimizin kalkınması için tarımda, turizmde, hizmet sektöründeki değerlerini tespit ederek hazırladığımız projeleri hayata geçiriyoruz. Amacımız;  kentimizi kalkındırmak, insanımızın gelirinin, yaşam standardının artması. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımın, turizmin, kırsalın, kentin kalkınması için planlı programlı bir şekilde bütçesinden kaynak ayırarak seferber etmeye devam edecek” diye konuştu.

“Birbirimize kenetlenmek zorundayız”
Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç ihtiyacımız olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “Demokrasiyle, cumhuriyetle idare edilen bu ülkede artık şehit görmek istemiyoruz. Artık ayrıştırma, ötekileştirme istemiyoruz. Türkiye’nin, başındaki terör belasından ve koşularının üzerindeki savaş ortamından başarılı ve yara almadan çıkması için bir tek gücümüz var. O da 78 milyon vatandaşımız. Ülkemize, vatanımıza, değerlerimize sahip çıkacağız, birbirimizle kenetleneceğiz, birilik beraberlik içerisinde olacağız. Başka çaremiz yok. Birbirimizin ufak tefek hatalarını görmeyeceğiz, birbirimizi seveceğiz ki ülkemizi kurtaralım. Gelecek nesillere bu ülkeyi atalarımızdan, babalarımızdan aldığımızdan daha ileri, refah düzeyi daha yüksek teslim edebilmek için birbirimize kenetlenmek zorundayız”


“Göçü tersine çevireceğiz”
Kırsalda kalkınmayı teşvik ettiklerini bu amaçla köyden kente değil, kentten köyü güçü hayata geçireceklerini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce “Bakın bugün kent merkezinde oturan Payamlılılar, köylerine gelerek kapılarını herkese açtı ve ürününü sattı. Bizim amacımız üreticinin ürününün değerlendirilmesi ve pazarlanmasıdır. Amacımız yerelde kalkınmayı sağlarken üreticiye destek olmak.Süt, çiçek ve peynir alarak  üreticiye destek olan Büyük Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun yolundan gidiyoruz, onu örnek alıyoruz” dedi.
İnce, “Ülkemizin doğusunda her gün şehit haberleri alıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün bu nedenle konserlerimizi, festivalin eğlence yönünü iptal ettik. Sadece en güzel bardacık ürününü seçeceğiz” dedi.
Güzelbahçe’ye yeni atanan kaymakam Hüseyin Kulözü, bu festivalin bölgenin ekonomik ve ticari hayatını canlandıracağına inandığını söyledi.
Payamlı Muhtarı Ersin Ergin, ürünlerinin değerlendirilmesi ve bardacığın tanıtımı için böyle bir festival düzenlediği için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye teşekkür etti. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da hizmet ve desteği için teşekkürlerini sundu.
Daha sonra milletvekilleri ve başkanlar festival anı kütüğüne plaket çaktı. Davetliler bol bol bardacık yedi, sokak aralarında kurulan standlardan üreticinin yetiştirdiği ürünlerden satın aldı.

En güzel bardacık üreticisine ödül
Bu arada en güzel bardacık yarışmasına 26 üretici katıldı. Jüri üyeleri gazeteci -yazar Sancar Maruflu, belediye meclis üyesi Mehmet Eren, Dünya Aşçılar Federasyonu Üyesi Levent Alpat, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılıç ve Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperitifi Başkanı ve Köy Koop Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sever, yarışmaya katılan üreticilerin bardacıklarının tadına baktı. İriliği, rengi, tadı, aroması, dip çatlaması ve hastalıklı olup olmadığına bakılan ürünlerde Güngör Dalyan’ın bardacıkları birinci oldu. Volkan Aytekin’in ürünü ikinci, Özgür Gürcan’ın bardacıkları ise üçüncü oldu. Recep Sevim’e ise jüri özel ödülü verildi. Dereceye giren üreticilere ödül olarak altın dağıtıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv