Frankensteın Sezonu İzmir’de Açıyor

 Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 20. Yılında büyük bir prodüksiyonla, Türkiye’de ilk kez sahnelediği, müthiş ilgi ve beğeni gören   “Frankenstein” oyunu 2016-2017 sezonunda da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.  Başrollerini Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda ve Kerem Alışık’ın paylaştığı ‘’Frankenstein’ yeni sezonda ilk kez 3 Eylül’de 85. İzmir Enternasyonel  Fuar kapsamında Atatürk Açıkhava Tiyatrosunda perde açıyor.

  • 0
  • 1.346
Frankensteın Sezonu İzmir’de Açıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 20. Yılında büyük bir prodüksiyonla, Türkiye’de ilk kez sahnelediği, müthiş ilgi ve beğeni gören   “Frankenstein” oyunu 2016-2017 sezonunda da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.  Başrollerini Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda ve Kerem Alışık’ın paylaştığı ‘’Frankenstein’ yeni sezonda ilk kez 3 Eylül’de 85. İzmir Enternasyonel  Fuar kapsamında Atatürk Açıkhava Tiyatrosunda perde açıyor. Sezon açılışını İzmir’de Fuar kapsamında yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Frankenstein oyuncuları, İzmirli sanatseverlerle buluşmak için sabırsızlandıklarını belirttiler.
 
Mary Shelley'in romanından Nick Dear tarafından uyarlanan Selen Korad Birkiye'nin çevirisini yaptığı FRANKENSTEIN oyununda Cansel Elçin¸ DR. Vıctor Frankenstein, Deniz Uğur; Elizabeth Lavenza, ve Kerem Alışık, Yaratık rolünü canlandırıyor.

 
Frankenstein hakkında…
İlk kez Fransızca olarak 1818 yılında Büyük Britanya’da yayınlanan kitabın ardından günümüze kadar birçok kez tiyatro ve sinemaya uyarlanan “Frankenstein”, bilinenin aksine yaratığın değil yaratıcısının adıdır. Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır.
  
Eser: Mary Shelley
Uyarlayan: Nick Dear
Çeviren: Selen Korad Birkiye
Yöneten: Şakir Gürzumar
Dekor-Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik- Efekt : Cenk Taşkan
Koreografi: Alpaslan Karaduman
Fotoğraf ve Afiş Tasarımı: Levent Özdemir
Makyaj: Neriman Eröz
 
Oyuncular: Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda, Engin Gürmen, Ömür Kayakırılmaz, Batuhan Pamukçu, Merve Erdoğan, Şahin Adıgüzel, Nalan Deliormanlı, Burcu Görek, Gürkan Ezer, Ozan Akif Şerman, Ali Keçeli ve Kerem Alışık  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv