Gastroway projesinin ünlü yabanci şefleri Swissôtel Büyük Efes İzmir’de

Swissôtel Büyük Efes’in etkinlik ve konaklama destekçileri arasında bulunduğu Gastroway projesinin ilk etabı İzmir’de başladı.

  • 0
  • 728
Gastroway projesinin ünlü yabanci şefleri Swissôtel Büyük Efes İzmir’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Swissôtel Büyük Efes’in etkinlik ve konaklama destekçileri arasında bulunduğu Gastroway projesinin ilk etabı İzmir’de başladı. Türkiye’nin turizmine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Gastromasa konferansından sonra Sözen Organizasyon tarafından Türk gastronomisine yeni bir etkinlik daha imzasını atmış oldu.
 
Bu yıl ilk kez 29 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Gastroway, Ege’de dünyaca ünlü şefleri bir araya getiriyor. Etkinliğin Ege’deki ilk durağı Swissôtel Büyük Efes İzmir oldu. Otelin Baş Aşçısı Sedat Buğday ve F&B Direktörü Ali Furtun’un koordinasyonunda özel bir kahvaltı organizasyonunda, Gastroway ile İzmir’e gelen Dünyaca Ünlü Şefler ağırlandı. Şefler; İzmir ve Ege lezzetlerini tadarken aynı zamanda İzmir’in önde gelen basın mensupları ile de tanışıp İzmir&Ege ve yeme&içme kültürü üzerine sohbet etme şansı da yakaladılar.
 
Restoranı Mugaritz ile 2016 yılında “The World’s 50 Best Restaurants” listesinde 7. Sırada yer alan Şef Andoni Luis Aduriz, Bask bolgesinin en basarılı şefleri arasında gösteriliyor. Başarısını 2000 ve 2005 yıllarında gelen 2 Michelin yıldızıyla da taçlandıran Aduriz, menu'lerinin konseptini “az çoktur” diye tanımlıyor.

Geleneksel ve modern gastronominin ayrımını yapmadığını ifade eden Şef Elena Arzak ancak geleneksel gastronomiyi modern gastronominin temeli olarak görmesi sebebiyle her şefin önem vermesi gereken bir alan olduğunu vurguluyor. Arzak bu vurguyu yaparken; “Modernizm ve globalizasyon yenilikçi olabilmek açısından önemlidir ancak kişi her zaman özünü koruyabilmeli” ifadelerini  kullanıyor.

Yerel ürünler kullanmaya özellikle özen gösteren Şef Josean Alija, avant-garde mutfağının geleceğini yerel ürünlerde gördüğünü de ifade ediyor. Alija aynı zamanda yeni bir kitap üzerinde çalıştıklarının ipuçlarını da veriyor. Alija Türk yemeklerini çok beğendiğini ve özellikle tatlıları ile kendisi için unutulmaz bir gastronomi destinasyonu olduğunu ifade ediyor.
Bilbao'daki Escuela de Zabalburu'dan mezun olan Martín Berasategui, Goizeko Kabi ve elBulli gibi ünlü İspanyol restoranlarında farklı yemekleri ve teknikleri öğrenerek eğitimini tamamlayan Şef Diego Guerrero ikinci Michelin yıldızını aldıktan sonra ani bir kararla restorandan ayrılıp dStage’i açtığını belirtiyor.
 
Sözen Organizasyon Genel Müdürü ve Gastroway Moderatörü Gökmen Sözen Ege mutfağının geleneksel yemeklerinin, ürünlerinin, tarihinin ve doğasının görünürlüğünü artırmayı ve gastronomi alanında farkındalık yaratmayı amaçladıklarının altını çizdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv