Genç müzisyenlerden hasta çocuklara moral

  • 0
  • 622
Yazı Boyutu:

YaşarÜniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları veCerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için moralkonseri verdi. Üniversiteli abla ve ağabeylerinin çalıp söylediği şarkılaraeşlik eden minikler, birkaç saatliğine de olsa hastane ortamından uzaklaşıpkeyifli bir akşam geçirdi.  

YaşarÜniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü, hastanede tedavi görenminikler için eğlence düzenleyen Dr. Behçet Uz Vakfı’nın konuğu oldu. 

MÜZİKLE EĞLENDİLER 
Hastaneninkonferans salonunda, Araştırma Görevlisi Onur Önem, öğrenciler Aslıhan Kement,Begüm Ünlüsü, Emre Gül, Deniz Gülfırat ve Mehmet Kılınç, tedavi görençocukların birkaç saatliğine de olsa hastane ortamından uzaklaşıp moral bulmasıiçin mini bir konser verdi. Çocuk şarkıları ve popüler eserler seslendiren gençmüzisyenleri, hasta çocuklar ve aileleri ilgiyle dinledi. Çocuklar,üniversiteli abla ve ağabeyleriyle şarkılar söyleyip oyunlar oynayarak moralbuldu. 

VakıfBaşkan Yardımcısı Mustafa Varhan, “Genç üniversiteli kardeşlerime ve hocalarınaçok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ve ailelerine moral oldular. Hep beraberçocuklarımızı eğlendirdik. Gecenin bitişinde aileler ve çocuklarımız çokmutluydu, gecenin hiç bitmesini istemediklerini söylüyorlardı. Mutluyuz, çünküonları sevdiğimizi, onların küçücük yüreklerine hissettirdik” dedi. 

HAYATIN İÇİNDE 
YaşarÜniversitesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kürşad Terci de “odalarakapanan yerine hayatın içinde” olan bir üniversite olduklarını, bu nedenleminiklerle müzikle buluşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Terci, “Hastakardeşlerimize moral sağlamak bize mutluluk verdi. Yüzlerine baktığımızda,müzikle bambaşka dünyalara gittiklerini, bir anlık da olsa bu ortamdanuzaklaştıklarını gördük. Bu gibi etkinliklerimiz sürekli olacak. Her kurumun bugibi tekliflerine de kapımız sonuna kadar açık” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv