Girişimciler için InnoCampus İzmir’de…!

  • 0
  • 548
Girişimciler için   InnoCampus İzmir’de…!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geleceğin bilim insanlarına, günümüzde ülkelerin kaderini belirleyecek en önemli önceliklerden biri olan inovasyon ve girişimcilik konusunda eğitim vermeyi ve Ar-Ge projeleri yapmayı amaçlayan İnnoCampus Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi’nde  tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.
          
Toplantıya konuşmacı olarak Proje Yöneticisi Mehmet Ünsal katıldı. Taşınabilir bir inovasyon ve girişimcilik platformu olan InnoCampus’un ilk olarak Çukurova Üniversitesi’nde kurulduğunu ifade eden Ünsal; Türkiye’nin değişik bölgelerindeki üniversitelerini ziyaret ederek, kampüslerde 1 ay boyunca yoğun ve uygulamaya dönük inovasyon ve girişimcilik eğitimi vereceklerini söyledi.

Bir yıldan az bir zamanda Adana’da başladıkları eğitim yolculuğunda 43 genç girişimciyle birlikte çalıştıklarını belirten Ünsal, “10 tane takım oluşturduk, ülkemizde takım olarak çalışma alışkanlığı yok, biz bu alışkanlığı kazandırmak için böyle bir proje geliştirdik” dedi. Projelerinin Ortak Çalışma, Ortak Öğrenme Alanı, Ortak Yaratma ve Dijital Platform gibi 4 ana madde üzerinde kurulu olduğunu anlatan Ünsal, “Nasıl düşünmeli, nasıl yapmalı, nasıl satmalı üzerine çalışıyoruz. Ortak liderlik esası üzerine projemizi geliştiriyoruz. Girişimcilik, finans ve pazarlama üzerine eğitim veriyoruz”  diye konuştu.

27 Haziran-31 Temmuz tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirecekleri proje hakkında da bilgi veren Ünsal, 5 haftalık bir periyot belirlediklerini, projeye katılım için yapılan başvuruları değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi. Şimdiye kadar 153 kişinin projeye katılmak için başvuruda bulunduğunu açıklayan Ünsal, bu hafta içerisinde 80 farklı adayla birebir görüşme yapacaklarını belirterek,  “Başvuranlar arasında katılımlara öncelik veriyoruz, Her gittiğimiz şehirde yeni modeller çıkartıyoruz, fikir aşaması çok verimli geçiyor” dedi.
 
Katılacak öğrencilerden herhangi bir para talebinde bulunmadıklarını söyleyen Ünsal, katılım gösterecek öğrencilerin yol masraflarını İzmir Ticaret Odası tarafından karşılanacağını, projenin sponsorluk ve imece usulüyle işlediğini ifade etti.

Konuşmanın sonunda yıl içerisinde 3 farklı şehirde daha program yapacaklarını söyleyen Ünsal, her dönemde bir şehir gezeceklerini 10’ar takım arasındaki en iyi projeleri değerlendireceklerini belirtti. InnoCampus’ün İzmir’den sonra ilk iki durağı Bursa ve Eskişehir olacak.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv