Goca sponsorluğunda uzay macerası

  • 0
  • 762
Yazı Boyutu:

Geçtigimiz yıl ESBAŞ’ın girişimleri ve İZKA’nın destekleriile düzenlenen GICC- Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı kampsamında UzayKampı Türkiye’yi ziyaret eden GOCA – Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret DerneğiBaşkanı Cary Viktor, maddi durumu yerinde olmayan çocukların faydalanmalarıiçin katkıda bulunma kararı aldı. Bu kararın devamında 11-17 Ağustos 2013tarihleri arasında düzenlenen 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’na, dünyanın enbüyük savunma, havacılık ve uzay sektörü temsilcilerinin üye olduğu ve karamacı gütmeyen GOCA Derneği sponsorluğunda 68 öğrenci burslu olarak katıldı.

Uzay mekiğinde sanal uzay uçuşu görevi yapan öğrenciler;Sıfır Yerçekimi Duvarı, İnsanlı Manevra Ünitesi ve Ay Yürüyüşü Koltuğu gibieğitim araçlarını kullanarak, astronotların uzayda neler yaptıklarını eğlencelibir ortamda birebir yaşayarak öğrendiler.

Programa Türkiye, Ermenistan, İtalya, Polonya ve Ürdün’denkatılan burslu öğrenciler, Uzay Kampı Türkiye’de bulunmaktan çok memnunolduklarını belirterek yeni arkadaşlar ve kültürler tanımalarına fırsat verenGOCA Derneği’ne teşekkürlerini çeşitli video gösterileri, fotoğraflar veyazdıkları mektuplarla ilettiler.

Merhum Kaya TUNCER ve eşi Mary TUNCER tarafından kurulanUzay Kampı Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) tarafından bugüne kadar 27farklı ülkeden 5 bin 700 çocuğa verilen UKT bursları, bu ve benzeri katkılarında destekleriyle, her yıl daha fazla çocuğa burs verme imkânı buluyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv