Gündoğdu'ya seyyar tuvalet

  • 0
  • 707
Yazı Boyutu:

Gezi Parkı’ndayaşanan orantısız güç kullanımının ardından İzmir Gündoğdu Meydanı’nda toplananve Gezi Parkı direnişine katılan gençlere Konak Belediye Başkanı Dr. HakanTartan bir kez daha sahip çıktı. 
 
 
Olayların tansiyonunun en yüksek olduğu günlerde herkesisağduyuya çağırarak gençleri koruyan ve zarar görmemeleri için gerek canlıyayına bağlanarak, gerek sosyal medya üzerinden toplumun her kesimine ulaşmayaçalışan Başkan Tartan, Gündoğdu’daki en büyük ihtiyaçlardan birini giderdi. Sadecemedya yoluyla değil, hemen her gün Gündoğdu Meydanı’nda nabız tutan BaşkanTartan, en büyük sorunlardan birinin tuvalet ihtiyacı olduğu yönünde gelentalepleri karşılıksız bırakmadı. 
 
Tartan:Birilerinin toplumun sesine kulak vermesi gerekiyor 
Eylemlerin ilk gününden itibaren sağduyunun sesiolan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’de eli sopalı kişilerinsaldırılarını da ilk duyuran kişi olmuştu. Olayları yakından takip eden BaşkanTartan, şunları söyledi:“Eli sopalı kişilerden dahasonra yaşanan sıkıntılara kadar birçok konuda sağduyu çağrısını ilk ben dilegetirdim ve bunu her gün yineledim.  Oradakiinsanların isteklerine duyarsız kalamazdım. Benim görev alanım olmamasınarağmen seyyar tuvaletleri de ben yerleştirdim. Çünkü birilerinin toplumunsesine kulak vermesi gerekiyor. O insanların sorunu aslında ‘iki tane ağaçkesilmesin’ değil. Oradaki insanlar, ağaçların simge olduğu bir duyarlılıkiçinde, on yıldır ağırlaşan şiddet, inanç ve yaşam biçimine baskıya tepkigösterdi.” Gündoğdu Meydanı’nda gençlerin ve kadınların çoğunlukta olduğu ekleyenBaşkan Tartan, hiçbir siyasi beklenti içinde olmadan özgür, bağımsız, özgünyaşam biçimine sahip çıktıklarını belirtti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv