GÜREL’DEN KÖY ENSTİTÜLERİ DESTANI SUNUMU

  • 0
  • 574
GÜREL’DEN KÖY ENSTİTÜLERİ DESTANI SUNUMU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Hazırladığı belgeseller, fotoğraf sergileri ve yazdığı kitaplar ile Atatürk’ü ve cumhuriyet tarihimizi başta gençler olmak üzere geniş kitlelere anlatan İTK Uşakizade Köşk Müdürü Ahmet Gürel, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 8 yıllık bir titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkardığı “Köy Enstitüleri Destanı” belgeselinin gösterimini gerçekleştirdi.

17 Nisan 1940 tarihinde köy enstitülerinin kuruluş yasası kabul edilmesinin üzerinden geçen 75 yılda köy enstitülerini, mezunlarının gözüyle belgeselleştiren İTK Uşakizade Köşk Müdürü Ahmet Gürel belgeselinde yaşları 80 ile 90 arasındaki 20’ye yakın Köy Enstitüsü mezunu öğretmenin o yılları anlattığı görüntülere ve yüzlerce fotoğrafa yer veriyor.

Gösterim sonrasında kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan İTK Uşakizade Köşk Müdürü Ahmet Gürel, “ Bu yılki ana teması eğitim olan 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Cumhuriyet dönemi eğitim tarihimizin önemli yapıtaşlarından birisi olan Köy Enstitüleri Destanı belgeselini katılımcılar ile paylaşmak büyük bir mutluluk oldu. Bu belgesel ile amacım ileriye dönük olarak ülkemiz eğitimine ‘Köy Enstitüleri Belleği'ni armağan etmek. Bu yüzden bu konuyla ilgili çalışmalarıma devam edip, belgeselimi ve bu konuyla ilgili olarak hazırladığım tüm çalışmaları geliştirmeye devam edeceğim.” dedi ve tarihe not düşen “Köy Enstitüleri Destanı” belge

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv