Güzelbahçe'nin en iyi balık mönüsü yapan aşçısına ödül

  • 0
  • 896
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi'nce düzenlenen 2. Deniz Festivali başladı. Festivalin ilk gününde balık restoranlarının aşçıları, en iyi balık mönüsünü hazırlamak için yarıştı.
 
Dokuz balık restoranının aşçısının katıldığı yarışmada İzmir'i Sevenler Derneği Başkanı ve aynı zamanda diplomalı  gurme olan Sancar Maruflu,  İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda gurme olan Dr. Turgay Bucak, İl Genel Meclis Üyesi Emre Özer, Ali Erdem ve Perihan Demir'den oluşan jüri aşçıların yaptığı balık mönülerinin tadına baktı. Sunum, kullanılan malzeme, uygulanabilirlik ve lezzet gibi çeşitli kriterlere dikkat eden jüri  Meba Balık Restoran'ın aşçısı Fatih Tanyıldız'ı birinci, Ümit Restoran'ın aşçısı Engin Karagöz'ü ikinci, Gemi Restoran'ın aşçısı Celal Başkaya'yı ise üçüncü seçti. Dereceye girenlere ödüllerini belediye başkanı Mustafa İnce ve belediye meclis üyeleri verdi.
KARİKATÜRCÜLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven'in de katıldığı festivalin ilk gününde ayrıca “Balık ve Balıkçılık” konulu 1. Ulusal Karikatür yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri de dağıtıldı. 
Birinci olan Burak Ergin'e 2 bin, ikinci Mehmet Kahraman'a bin 500, üçüncü olan Bayram Bağcı'ya bin lira, mansiyon alan üç karikatürüste ise 500'er lira ödül  verildi.
Daha sonra balık satış reyonlarının da yer aldığı 1. Liman'da karikatür sergisi açıldı ve halka açık kokteyl verildi.
 
TİYATRO VE KONSERE DAVET
Festivalde 2 Temmuz günü ise aralarında ünlü sanatçı Perihan Savaş, Sümer Tilmaç ve Soner Arıca gibi isimlerin de yer aldığı Kanlı Nigar oyunu sahnelenecek.
Festivalin son günü ise Hüseyin Çebi'nin yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Orkestrası Güzelbahçe İskele Meydanı'nında konser verecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv