Hastanın hemşire şikayeti asılsız çıktı !

  • 0
  • 3.194
Hastanın hemşire şikayeti asılsız çıktı !
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli HemşireD.U. hakkında ‘Bana reçete yazdı’ diyerek şikayetçi olan hastanın çelişkiliifadeler verdiği ortaya çıktı.  İncelemede hastaya yıllardır aynı ilacınaile hekimi tarafından yazıldığı ortaya çıkarken, Kaymakamlık da soruşturmaizni vermedi. Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, hemşireninhaksız yere suçlandığının ortaya çıktığını belirterek, “Hemşire arkadaşımızhaksız yere suçlandı. Daha sonra da hakkında asparagas haber yapıldı. Kaymakamlık hastanın haksız olduğunu ortaya koydu. Adalet yerini buldu” dedi.

 

ACİL SERVİSE BAŞVURMAMIŞ

Yaşlı bir hasta Haziran ayında Bayraklı 1 Nolu Aile SağlığıMerkezi’nde kendisine  yazılan ilaç nedeniyle rahatsızlandığını ve acilservise kaldırıldığını öne sürdü. Hasta, ilacın reçetesinin de bir hemşiretarafından hazırlandığını iddia etti. Ancak Kaymakamlık tarafından yapılanincelemede, hastanın  acil servise gitmesine neden olan ilacı süreklikullandığı, hastanın da muayene olduktan sonra hiçbir acil servise başvurusununolmadığının tespit edildiği ifade edildi. Kaymakamlık neticede, hastanınçelişkili ifadelerde bulunduğunu da dikkate alarak soruşturma izniverilmemesini kararlaştırdı.

 

DEMİRCAN “ASPARAGAS HABER YAPILDI”

Hemşire Uğur hakkında yapılan şikayetin asılsız olduğunadikkat çeken Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, adaletinyerini bulduğunu, Kaymakamlık’ın  soruşturma izni bile verilmediğinisöyledi.  Ulusal bir tv kanalının hemşire aleyhine yanlı bir haberyaptığını ifade eden Demircan, “Muhabir arkadaşlar bu tür durumlarda sağlıkçalışanı arkadaşlarımızla ve konunun muhataplarıyla görüşmeleri gerekir. Türkiye’nin önemli yayın kuruluşları arasında yer alan bir televizyonunasparagas bir haber yapmasını doğru bulmuyorum” dedi. Deniz Hemşire ile ilgilisoruşturma izni verilmemesinin de sevindirici olduğunu anlatan Demircan, “.Zaten kayıtlar incelendiğinde hastanın ‘Beni acillik etti’ dediği ilaçlarınıyıllardır kullandığı ortaya çıktı. Hastaya ilacın yazıldığı gün doktorun daAile Sağlığı Merkezi’nde olduğu da kanıtlandı” diye konuştu

 

KAYMAKAM ‘HASTA İFADELERİ ÇELİŞKİLİ’ DİYEREK SORUŞTURMA İZNİVERMEDİ

Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan imzalı belgede, hastanınçelişkili ifadeler verdiği ve hemşirenin soruşturulmasına gerek kalmadığı ifadeedildi. Belgede şu ifadeler yer verildi: “Hemşire D. U.’nun muayene yapmadığıve ilaç yazmadığı şeklinde beyanda bulundukları müştekiye ait poliklinikdefteri çıktısında 15.01.2013 03.04.2013, 02,05.2013, 11.06.2013, 25,07,201321.12.2013, 07.01.2014 tarihlerinde kendisine hasta ettiğini söyledi ETOPAN 500tablet isimli ilacı defalarca reçete ettirdiği ve kullandığı, müştekinin builacı kullandıktan sonra olduğunu iddia ettiği yan etkileri nedeniyle her hangibir sağlık kuruluşuna, acil servise başvurmadığı ve aile hekimliği bilgisistemi kayıtlarının incelenmesi üzerine müştekinin 2013 Haziran ayındatekrardan aile sağlığı merkezine muayene olmaya gitmediğinin tespit edildiği vebu durumun müştekinin ifadesi ile çeliştiği dolasıyla iddia edilen suçun sübutaermediği anlaşıldığından 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerininyargılanması hakkındaki kanunun 6. Maddesine göre soruşturma izniverilmemesine”

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv