İDE (İMBAT DOKUZ EYLÜL) Yayın Hayatına ‘Merhaba’ dedi...

  • 0
  • 973
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Dergisi İDE (İmbat Dokuz Eylül) 26Haziran 2013, Çarşamba günü yayın hayatına başladı. Üniversitenin kuruluşunun30’uncu yılı etkinlik ve projeleri kapsamında yayınlanan İDE Dergi’nin, DokuzEylül Üniversitesi’nin sıcak yüzünü kamuoyuna yansıtmasının yanısıra,Üniversite mensupları arasında iletişimi güçlendirme misyonunu da yerinegetirmesi hedeflendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün‘Sahibi’ olduğu derginin ‘Sorumlu Müdürlüğü’nü Genel Sekreter Prof. Dr. CanKaraca, ‘Genel Yayın Yönetmenliği’ni Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Uzm.Semiha Çağlıyangil üstlendi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof.Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Murat Özgören, Mali İşler Koordinatörü Prof. Dr.Alp Timur, Rektör Başdanışmanı Yard. Doç. Dr. Kenan Kırkpınar, Genel SekreterYardımcıları Av. Semra Marmara ve K. Abidin Öztürk’ün ‘Yayın Danışma Kurulu’üyesi olduğu İDE Dergi’de; Uzm. Şirvan Bektaş, Uzm. Pınar Aslan ve Deya Top‘Editör’, Eren Çetinkaya ‘Yazı İşleri Direktörü’ ve Cenk Çalışkan ‘GörselYönetmen’ görevlerini üstlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Basın Halkla İlişkilerKoordinatörlüğü bünyesinde yayına hazırlanan dergi, Üniversite Matbaasındabasıldı.  

İDE Dergi’nin isim arayışında; İzmir’le özdeşleşen ‘İmbat’sözcüğüne Üniversitenin adında yer alan ‘Dokuz Eylül’ isimlerinin de eklenmesiile oluşan İDE sözcüğünün, ayrıca ‘düşünce’ anlamına geliyor olmasının,‘düşünce platformu’ hedefini taşıyan kurumsal yayına çok yakışacağına dairgörüş birliği oluştu. 20 Temmuz1982’de kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, 30 yıllık tarihsel sürecininirdelendiği 30’uncu yıl Özel Sayısı olarak yayınlanan İDE’nin 1’inci sayısında;Üniversitenin 30 yıllık gelişiminin özetlendiği Dosya Bölümü, okurlara adetabir tarih yolculuğunu anlatıyor. Üniversitedeki etkinliklerin geniş yer bulduğudergide, kamuoyunun dikkatini çekecek önemli röportajlar dikkat çekiyor.

İDE’nin sayfalarında sürprizler de çıkıyor karşımıza… Türksinemasının önemli ismi Aktör ve Yönetmen Mehmet Aslantuğ, Dokuz Eylüllü kimliğiile anlatıyor… 1978 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdariBilimler Fakültesi’nde eğitim görmeye başlayan ve oyunculuk deneyimine İktisatOyuncuları Topluluğunda adım atan ve sanatsal kariyeri ile eğitimine ara verenÜnlü Oyuncu Aslantuğ ile gerçekleştirilen röportajda, son YÖK affı ile yenidenöğrenciliğe döndüğünü öğreniyoruz…

Tüm dünyada papalık seçimleri üzerine tartışmalar sürerken‘Geçmişten Günümüze Papalık’ kitabının yazarı Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyatFakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Bekir Zakir Çoban ile ‘Papalık’ üzerinegerçekleştirilen röportaj ise din eğitimi ve papalık kurumuna dair önemlibilgiler sunuyor. İDE’nin ilk sayısında dikkat çeken bir başka röportaj iseDokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. RızaÇetingöz’ün kanser hastalığına dair önemli açıklamalarını içeren röportaj oldu.Türkiye’nin ilk Üniversite Araştırma Gemisi olma özelliğini taşıyan K. PiriReis Gemisi’ne dair inceleme yazısı da Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sahipolduğu önemli bir değere işaret ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv