İGC Hatıra Ormanı için yürütülen mücadeleye “hakaret ve ceza” davası açıldı

  • 0
  • 821
Yazı Boyutu:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hatıra Ormanı'nda 29 Ekim günü yapılan ağaç katliamının ardından, İGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel'in özellikle "Bu Orman Bölge Müdürü İzmir'de olduğu sürece hiçbir ağaç güvence altında değildir" sözler nedeniyle İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi'nin Başkan Atilla Sertel aleyhine açmış olduğu "hakaret" ve "ceza" davasının ilk duruşması görüldü.
Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Müşteki sıfatıyla İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi katılmazken, İGC Başkanı ve TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Avukatı Hüseyin Erden’le birlikte hazır bulundu.
Başkan Atilla Sertel, bir 29 Ekim günü kimseye haber vermeksizin aralarında eski cemiyet başkanlarının da olduğu merhum gazetecilerin anısına oluşturulan Hatıra Ormanı’nda yapılan kıyıma ilişkin detayları paylaşarak, şunları dile getirdi: "Orman Bölge Müdürü ile hiç karşılaşmadım. Kendisine karşı hiç husumetim yoktur. Şahsına yönelik bir eleştirim de yoktur. Ormanda ağaçlarımızın doğranmasına yönelik tepkilerimi dile getirdim. 20-25 yaşında bir çam ağacının yetişmesi için 20-25 yıl gerekmektedir. 20-25 yaşındaki çam ağaçlarımız kesilmiştir. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatıyla yürüttüğüm bu mücadele kişileri hedef almaktan ziyade, yapılan yanlışlığı gözler önüne sermek, cemiyetimizin hakkını, hukukunu savunmak ve ormana isimleri verilen merhum gazetecilerin anılarına sahip çıkmak adınadır.” 

SERTEL: KESİM YASAL DEĞİLDİ
Hatıra Ormanı alanının birinci derecede sit alanı olduğunu hatırlatan Sertel, 29 Ekim günü yapılan kesimin yasal dayanağının da olmadığını belirterek, “Hatıra Ormanı’mızdaki 92 ağaç, kimseye haber verilmeksizin 29 Ekim günü kesildi. Ancak kesim izni olaydan iki gün sonra yani 1 Kasım günü alındı. Bu kıyım yasal değildir. Üstelik gözetleme kulesi için 5 dönümlük alandaki tüm ağaçların kesilmesine de gerek yoktu. Eğer bizlere haber verilmiş olsaydı, ağaçların ortadan ikiye kesilmesine asla izin vermez, kökleriyle birlikte başka bir alana taşırdık” dedi.
Tarafların dinlenmesinin ardından, delillerin incelenmesi ve basın yoluyla hakaret olup olmadığının tespiti için dosyanın, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri’nden oluşan Bilirkişi Heyeti’ne gönderilmesine karar verildi. Bir sonraki duruşma 18 Ekim 2011, Salı günü saat 13.45’te görülecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Unutulmaya yüz tutan sokak oyuncakları yeniden hayat buldu

İşçinin yüzünü güldüren sözleşme

Uluslararası fuar talebine Başkan Tugay’dan onay

Heyecanla çalışıyoruz’

Balkan vizyonu Buca’da konuşuldu

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Arşiv