İhracatçılar fiyatlandırma stratejilerini gözden geçirecek

  • 0
  • 924
Yazı Boyutu:

Ege İhracatçı Birlikleri’nden ihracatçı firmalara yönelik bir seminer daha geliyor. Uluslararası rekabet, pazarlar, ihracat fiyatlandırmalarını etkileyen faktörler, fiyatlandırma yöntem ve stratejileri, ihracat maliyet analizi, ihracatta fiyat pazarlıklarında uygulanacak stratejiler gibi konuların işleneceği, “Dış Ticarette Fiyatlandırma ve Fiyatlandırma Stratejileri Semineri” 13 Nisan 2012 Cuma günü Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tanyeri tarafından Ege İhracatçı Birlikleri üyelerine verilecek.
 
İhracata konu ürün ya da hizmet fiyatlandırmasının, firmaların karlılığı üzerinde doğrudan etkisi olan ve günümüz koşullarına uygun bir yönetim anlayışı ile gerçekleştirilmesi gereken kritik bir süreç olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, firmaların ihracatta fiyatlandırmayı doğru yapmalarının sadece kendi çıkarlarına olmadığını, ihracatçı firmaların doğru fiyatlandırma yaptıklarında sektörde çarkların dişlilerinin daha sağlıklı işlediğini kaydetti.
 
İhracat piyasalarında zaman zaman ekonomik göstergeleri gözetilmeden fiyatlandırma yapan firmaların o süreçte avantajlı konuma geçti gibi göründüğüne işaret eden Türkmenoğlu, “İhracatçı firmaların sürdürülebilir bir ihracat artışı sağlamaları, ürünlerine ve hedef pazarlarına uygun fiyatlandırma politikaları uygulamalarına bağlıdır. Ekonomik gerçeklerden uzak verilen fiyatlar beraberinde ürün ve hizmet kalitesini düşürüyor, bu sürecin sonunda hem sektördeki diğer firmalar, hem de ülke imajı zarar görüyor. Kısa vadede avantaj gibi görünen durum, sonrasında dezavantaja dönüşüyor. İhracatçılarımızın dikkatini bu noktaya çekmek istiyoruz. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine doğru fiyatlandırma politikaları ile ulaşabileceğiz.” diye konuştu.
 
13 Nisan 2012 Cuma günü, Ege İhracatçı Birlikleri 7. Kat Konferans Salonu’nda 09.30- 17.30 saatleri arasında tam gün sürecek “Dış Ticarette Fiyatlandırma ve Fiyatlandırma Stratejileri Eğitimi Semineri” Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa TANYERİ’nin sunumuyla gerçekleştirilecek.
 
Katılımın 75 kişi ile sınırlı tutulacağı eğitime katılım ücreti ise kişi başına 100 TL. Kayıt yaptırmak isteyenler, 12 Nisan 2012 Perşembe gününe kadar “Fiyatlandırma Eğitimi” notu ile firma ve katılımcı adı belirterek eğitim bedelini T.VAKIFLAR BANKASI / FİNANSMARKET İZMİR ŞUBESİ / ŞUBE KODU: 004 Hesap No :00158007286377569 (TL Hesabı) IBAN No :TR64 0001 5001 5800 7286 3775 69 (TL Hesabı)’na yatırmaları gerekiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv