İhracatını yüzde 90 artıran Katmerciler 2011’de yüzde 38 büyüdü

  • 0
  • 712
Yazı Boyutu:

Sektörünün borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler, 2011 yılında net aktif büyüklüğünü yüzde 98 artırırken brüt kârı 8,6 milyon lira oldu.

Türkiye’de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadaki tek temsilcisi olan Katmerciler (KATMR), 2011 yılı mali sonuçlarını açıkladı. 2011 yılında konsolide gelirlerini yüzde 38 artırarak 62 milyon liradan 85,7 milyon liraya yükselten şirket, ihracatını yüzde 90 artırarak 16,9 milyon dolardan 32 milyon dolara çıkardı. 2010 yılında yüzde 42 olan ihracat gelirlerinin toplam gelirler içerisindeki payı ise 2011 yılında yüzde 65 oldu.
Aktif büyüklüğünü bir önceki yıla göre yüzde 98 artırarak 118 milyon liraya, özkaynaklarını ise yüzde 13 artırarak 30 milyon liraya yükselten Katmerciler’in, faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) 8,6 milyon lira, net kârı ise 2,4 milyon lira olarak gerçekleşti. 
 
Katmerci: “İstikrarlı büyümemizi devam ettiriyoruz”
Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Katmerci, 2011 yılı mali sonuçlarına yönelik yaptığı değerlendirmede, 2011 yılını büyük ölçüde hedef ve öngörülerine uygun bir şekilde tamamladıklarını belirterek, “2011 yılında sağlıklı ve istikrarlı büyümemizi devam ettirirdik. Yeni yatırımlarımızla birlikte bu trendi güçlendirerek devam ettireceğiz” dedi. Katmerci, şunları söyledi: “Yüzde 20 olan büyüme hedefimizin iki katına yakın büyüme elde ettik. Yüzde 38’lik büyüme ile konsolide gelirlerimizi 85 milyon liranın üzerine taşıdık. Yüzünü dış pazarlara çevirmiş, sektörünün açık ara ihracat lideri olarak 41 ülkeye ihracat yapan bir şirket olarak, ihracat gelirlerimizi neredeyse ikiye katlayarak 32 milyon dolara yükselttik. İhracat gelirlerimizin toplam gelirlerimiz içerisindeki payını yüzde 50’nin üzerine çıkarma ve bu seviyede devam ettirme stratejik hedefimize uygun olarak ihracat gelirlerimizin payını yüzde 65 seviyesine ulaştırdık. Geçen yıl bu oran yüzde 42’ydi.”
 
2011 yılında 4,4 milyon liralık yatırım yaptıklarını, özkaynaklarını 30 milyon liraya çıkardıklarını belirten Katmerci, 8,6 milyon liralık brüt kâra karşılık net kârın 2,4 milyon lira olmasının en önemli sebebinin, yılın ikinci çeyreğinde yaşanan kur artışları olduğunu vurguladı.
“Hedefimiz, yeni yatırımlarımızla birlikte sağlıklı büyüme trendini devam ettirerek, bir yandan pazarın büyümesinde öncü rol oynarken, diğer yandan ulusal ve uluslararası pazardan daha fazla pay alabilmek, yatırımcılarımız için daha kârlı ve verimli bir şirket haline gelebilmek” diyen Mehmet Katmerci, geçen yılın en önemli gelişmelerinden birisinin ise Fransız Gimaex International şirketiyle eşit ortaklıkla kurdukları GimKat’ın faaliyete geçmesi olduğuna dikkat çekti. Tamamen itfaiye araç ve ekipmanı üretecek GimKat’ın, Katmerciler’in uluslararası konumunu daha da güçlendireceğini ve ihracat gücünü artıracağını vurgulayan Mehmet Katmerci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası pazarlarda çok büyük bir potansiyel var. Kendi alanının öncü ve lider şirketlerinden Gimaex International, ileri teknolojisi ve farklı ürün geliştirme yetenekleriyle Katmerciler’e yeni pazarlar kazandırabilecek bir şirket. Bu ortaklığın, hem şirketimiz, hem de hissedar ve yatırımcılarımız için değer yaratacağına, sektörünün en büyük ihracatçısı durumundaki Katmerciler’in bu konumunu daha da güçlendireceğine inanıyoruz.” 
Halka açık bir şirket olarak Katmerciler’in başarılı performansında çalışanlarından müşterilerine, yatırımcılarından iş ortaklarına kadar tüm kesimlerin payı olduğunu vurgulayan Katmerci, şirketin sağlıklı ve güçlü büyüme trendini devam ettirerek sektörüne, İzmir’e ve Türkiye’ye değer yaratmaya devam edeceğini belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv