İLÇE OLALIM

  • 0
  • 802
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde belde statüleri kaldırılarak Menderes ve Seferihisar’ın mahallesi haline getirilen 4 yerleşim merkezinin önde gelen isimleri, ‘İlçe olmak istiyoruz’ talebi ile Doğanbey Angora Otel’de  düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Menderes’e bağlanan Özdere ve Gümüldür ile Seferihisar’a bağlanan Doğanbey ve Ürkmez’in temsilcileri, ayrı bir belediye çatısı altında birleşebilmek ve bu yöndeki çalışmalarını örgütlü bir şekilde sürdürmek amacıyla  Gümüldür, Özdere, Ürkmez, Doğanbey’i Güzelleştirme ve İlçe Yapma Derneği kurulmasını kararlaştırdı.  

YILDIRIM: TAMAM
Kurucu üyeler, Doğanbey’deki toplantının ardından İzmir’de temaslarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştü. AK Parti’de daha önce İzmir il başkanlığı görevinde de bulunan milletvekilleri Ali Aşlık ve Aydın Şengül’ün de hazır bulunduğu görüşmede, Bakan Yıldırım, heyete olumlu yanıt verdi. Yıldırım, 13 ilin büyükşehir kapsamına alınmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, bu çalışma sırasında Gümüldür, Özdere, Ürkmez, Doğanbey’i Güzelleştirme ve İlçe Yapma Derneği’nin talebinin de hayata geçirilebileceğini kaydetti.

HER PARTİDEN İSİM VAR
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Ahmet Hacıibrahimoğlu öncülüğünde Doğanbey Angora Otel’de bir araya gelen katılımcılar arasında AK Parti, CHP ve MHP başta olmak üzere bütün siyasi partilerden isimler yer aldı.
Toplantıda söz alan katılımcılar, “Kapatılan 4 beldenin toplam sahil uzunluğu 40 kilometreyi buluyor. Kış nüfusumuz 25 bin civarında olsa da yaz nüfusumuz 500 bini aşıyor. 4 mahallenin tek bir belediyelik çatısı altında toplanması konusunda yaz nüfusumuzun dikkate alınmasını istiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sesimizi duyurmak amacıyla da dernekleşiyoruz” dediler.

SAİT’TEN DESTEK
Geceye eşi Sevilay Hanım ile birlikte katılan AK Parti’nin gazeteci kökenli İzmir Milletvekili Rıfat Sait, konuşmacılara hak verdiğini söyledi. Sait, “Sizlere hak veriyoruz. AK Parti olarak kapatılan 4 beldenin tek bir ilçe çatısı altında bir araya getirilmesi için elimizden ne gelirse yapacağız. Konuyu Başbakanımıza aktaracağız ve talebiniz yüzde doksan karşılanacak. Önümüzdeki yerel seçime ilçe olarak girmeniz için çalışmaları hızlandıracağız” dedi.
 
 “HAREKETİMİZ SİYASİ DEĞİL” 
Hareketin önderliğini yürüten AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Ahmet Hacıibrahimoğlu, gecede yaptığı konuşmada,  “Aramızda her siyasi partiden ve değişik iş kollarından arkadaşlarımız, işadamlarımız var. Birlik ve beraberliğimizin tek amacı bölgemizin ilçe olabilmesi için sesimizi duyurmak ve Başbakanımızla görüşüp sorunumuzu anlatabilmektir. Sivil toplum kuruluşu olarak sesimizi duyurabilmek amacıyla dernek oluşturuyoruz. İlk toplantımızda sayımız 25’in üzerinde ama ileriki ay ve haftalarda bu sayının on binlere çıkacağına inanıyorum” dedi.

CİNGÖZ TEMKİNLİ 
Geceye katılan ve konumu itibariyle hareketin başarıya ulaşmasında etkili olması beklenen AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, “Beldeleri kapatılan Doğanbey, Özdere, Gümüldür ve Ürkmez sakinlerinin istek ve taleplerine katılmamak elde değil. Fakat burada irdelenmesi gereken konu Seferihisar ve Menderes belediyelerin o bölgelere yeterli hizmet verememelerinden kaynaklanan bir sorun olduğunu da unutmamak gerek. Ayrıca yürürlükteki yasa, ‘Nüfusu 50 binden az olan bölgeler ilçe olamaz’ diyor. Bu yasal sınırı da ancak Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ın oluru ile aşabiliriz. Benim, sorumlu bir makamda görev yapan isim olarak Başbakanımızın düşüncesini öğrenmeden herhangi bir somut açıklama yapmam uygun olmaz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Her geçen yıl güçleniyor

Avrupa Film Günleri 8-12 Mayıs arasındaı

Sözlerimizi tutacağız

Kaçak moloza pişman eden ceza

Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi

Başkan Duman'dan Güçlü Kadro

Arşiv