İlham veren buluşma noktası: BonVivant

Restorasyon çalışmaları tamamlanarak Alsancak’ın sosyal hayatına kazandırılan “BonVivant”, hayatın her anından keyif alan, iyi ve kaliteli yaşamayı seven misafirlerine kapılarını açtı. İlham veren buluşmalara, entelektüel sohbetlere, özel davetlere, kısacası yepyeni hatıralar oluşturacak keyifli anlara ev sahipliği yapacak.

  • 0
  • 213
İlham veren buluşma noktası: BonVivant
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

girişimci Perihan İnci’nin, eski İzmir kültürü ve cumbalı ev hayranlığından hayat bulan, 2.Kordon’da yer alan BonVivant, 4 yıl süren restorasyon çalışmaları sonunda  Kültür ve Turizm Bakanlığının Özel Tesis Belgesini almaya hak kazanarak kaliteli ve iyi yaşamın yeni adresi  olmayı başardı.
 
BonVivant, aslına uygun olarak restore edilip özenle tasarlanan, 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip komşu iki Rum evinde hayat buluyor. 19. yüzyıla ait tarihi ambiyansı ve eski İzmir’in sosyal ve kültürel dokusunu taşıyan kulüp havasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Aynı zamanda kurumlara ve kişilere özel misafirlerini İzmir’e has bir ortamda ağırlama fırsatı sunuyor. Şehrin entelektüel yaşamına da katkıda bulunmayı hedefleyen BonVivant, hayatın hızıyla yarışırken unuttuğunuz veya ertelediğiniz bir çok şeyi de gerçekleştirme olanağı sunuyor. 
 
İzmir’in kalbi Alsancak’ta bulunan BonVivant’da; toplantılar, özel davetler, sanat atölyeleri, sergiler, söyleşiler ve keyifli buluşmalar için farklı dizayn edilmiş sekiz bağımsız alan bulunuyor. Etkinlikler ve toplantılar için Cumbalı Oda, Kordon Odası, İlham Odası, Kütüphaneli Oda, Teraslı Oda ve Cihannüma Oda seçenekleri bulunuyor. Özel yoga, mat pilates ve meditasyon çalışmaları için de Sakin Oda sizleri bekliyor. Avlu’da ise açık havada, keyifli ve ferah bir atmosferde dostlarınız ile sohbet ederken, BonVivant Brasserie’nın seçkin lezzetleri size eşlik ediyor.  

İnci “Eksikliğini hissettiğimiz, özlediğimiz değerleri yaşatıyoruz”   
BonVivant’ı çok iyi tasarlanmış bir mekan olmanın ötesine taşıyan detayları ve hikayesini girişimci Perihan İnci şu sözlerle anlattı: “BonVivant; Alsancak’ın eski güzel günlerdeki tarihi ve kültürel dokusunu yeniden günümüze taşıyan bir mekan yaratma hayalimle başladı. Alsancak’ta geçmişi 1800’lü yıllara kadar uzanan ve ‘Punta’ olarak da bilinen tarihi Rum evlerinin yer aldığı bölge de evlerin çoğu bakımsız ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. 5 yıl önce Alsancak 2.Kordon üzerinde bulunan bu iki Rum evi ile karşılaşmam, beni çocukluğumun İzmir yalısında bulunan hayran olduğum güzelim cumbalı evlerin zamanına götürdü. Hep o cumbalı evlerde yaşamak nasıl olurdu diye düşünürdüm çocukluğumda. Şimdi nerdeyse tamamı yok olan yalı evleri gibi Kemeraltı ve Alsancak bölgesinde bulunan pek çok bina yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.  

Bende tetiklenen bu çocukluk hayali ile birlikte binalara hayat verme isteği birleşti ve onları İzmire kazandırma arzusuna dönüştü. Önce köşede bulunan 266 nolu binayı alarak ilk adımı attık. Ardından yanındaki 268 nolu binayı da alarak, hayalimizi bir kat daha zenginleştirdik. Bu bina geçirdiği birkaç yangın nedeniyle ağır hasar almıştı. O kadar harabe bir şekildeydi ki içeri girilemediği için nerdeyse içini görmeden aldık. Büyük bir titizlikle yürütülen rölöve ve restitüsyon çalışmaları sayesinde bu iki tarihi ev sonradan yapılan ekleri yıkılarak aslına uygun bir şekilde restore edildi ve eski günlerdeki özgün kimliğine kavuştu.  Bu iki binayı ilham veren bir buluşma noktası haline getirmek için detaylı bir mimari tasarım ve iç dekorasyon çalışması yürüttük. Bu mekanı yaratırken, kurumlar ve bireyler için şık bir buluşma ve çalışma alanı oluşturmanın yanı sıra, İzmir’in eski özgün kent dokusu ve kültürüne katkı sağlamak istedik. Kentler hafızalarıyla yaşar. BonVivant, 5. yılın sonunda geldiğimiz noktada, 19. yüzyıl ruhu ile ilham veren bir buluşma noktası olmasının yanında İzmir’de eksikliğini hissettiğimiz; entelektüel sohbet toplantılarının yapılabildiği, tarih, sanat, tiyatro, sinema, müzik konuşulan; yoga, nefes ve meditasyon çalışmaları da gerçekleştirilen bir buluşma mekanı oldu. BonVivant olarak; hayatın her anından keyif alan, iyi ve kaliteli yaşamayı sevenlerle buluştuğumuz için çok mutluyuz. ”
 
Sanat Tutkunları BonVivant’da Buluşuyor!
İzmir’in sosyo kültürel yaşamına imzasını atan ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan BonVivant, İzmirli’leri çok özel bir sergiyle buluşturdu.
 
2016 yılında kaybettiğimiz İzmirli Sanatçı Cavit Atmaca’nın 1955 yılından 2015 yılına kadar ürettiği eserlerinden bir seçki olan “Evvel Zaman İzinde sergisi, 15 Nisan’a kadar BonVivant’da sanat tutkunlarını bekliyor. "Evvel Zaman İzinde" sergisi; İzmir'in kent belleğini, günlük yaşamını ve sosyal hayatını pastoral bir duyarlılıkla ve usta fırçasıyla günümüze taşıyan Atmaca’nın eserlerini içeriyor. Sergi, BonVivant’ın tarihi atmosferiyle İzmir’e dair kültürel birikimi ve sosyal hayatı yaşatmayı ve hatırlatmayı hedefliyor. 
 
Gencer Uçar küratörlüğünde düzenlenen sergi; ‘Kıyıdakiler’, ‘Kent İzi’, ‘Toprağın Rengi’ ve ‘Ten’ isimli dört bölümden oluşuyor. Atmaca'nın İzmir'e dair izleri, tutku ve zamanın ötesindeki hayal gücüyle tuvale yansıttığı eserleri, 15 Nisan tarihine kadar Pazar günleri hariç her gün 10.00 - 19.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv