İnsan Kaynakları İzmir’de buluştu

  • 0
  • 796
İnsan Kaynakları İzmir’de buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği bu yıl 11’incisinidüzenlediği Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’nin açılışını renkli bir gösteri ileyaptı. ‘İK Mutfakta Ne Var’ temasıyla hayata geçirilen zirve açılışında insankaynakları yöneticileri perküsyon gösterisi yaptı.

Açılışta konuşan derneğin Ege Bölge Şube Başkanı SerdarKalaycıoğlu, “Bu mutfak kapıdaki güvenlik görevlisiyle başlayıp en üst düzeyyöneticiye kadar çıkan tüm kademeleri kapsayan bir mutfaktır. Bu mutfağınlezzetli olabilmesi için hepimizin birçok argümanı var. Bu iki günü sizler içinlezzetli yapabilme adına Mayıs ayından beri çalışıyoruz” dedi.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından organizeedilen ve bu yıl 11’incisi yapılacak olan Ege İnsan Yönetimi Zirvesi ‘İKMutfakta Ne Var’ ana temasıyla şirketlerin mutfaklarını İzmir’de bir arayagetirdi.

İki gün sürecek zirvede insan kaynaklarına dair birbirindenönemli konular 13 oturum 7 panel ve 36 konuşmacıyla birlikte İzmirlilerlebuluşacak. İnsan kaynakları alanındaki tüm paydaşların biraraya getirilmesi,iyi uygulamaların yaygınlaştırılması, geniş bir iletişim ve işbirliği sunması açısındanönemli ve öncü bir örnek oluşturan Ege İnsan Yönetimi Zirvesi 24 - 25 Ekim 2014tarihinde Mimarlar Odası Konferans Merkezi’nde sektör temsilcileri,akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, insan kaynaklarıalanına ilgi duyanlar, öğrenciler ve yöneticilerden oluşan yüzlerce kişi; eniyi örnek uygulamalar, yasalar, workshoplar, performans gösterileri etrafındabir araya getirecek.

Mimarlar Odası Konferans Merkez’inde gerçekleşen açılıştakonuşan Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Bölge Şube Başkanı SerdarKalaycıoğlu, “Bu sene karşınıza çok farklı bir temayla çıktık; ‘İK Mutfakta NeVar’. Aslına bakacak olursanız biz insan kaynaklarını her zaman işyerlerininmutfağı olarak kabul ediyorduk. Bu temayı her zaman yaptığımız anketler sonrasındaortaya çıkaran Doğan İnceman dostuma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘İK Mutfakta Ne Var’ temasıyla ilgili Kalaycıoğlu ayrıca,“Bu mutfak kapıdaki güvenlik görevlisiyle başlayıp en üst düzey yöneticiyekadar çıkan tüm kademeleri kapsayan bir mutfaktır. Bu mutfağın lezzetliolabilmesi için hepimizin birçok argümanı var. Bu iki günü sizler için lezzetliyapabilme adına Mayıs ayından beri çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu temayla amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunuvurgulayan Kalaycıoğlu, “Bunun için insan kaynakları için her şeye dikkatçekmeye çalıştık. Bugüne kadar değinilmeyen insan kaynakları denetimi konusunave bloggerlar konularına değineceğiz. Yarın bu konularla ilgili bir panelimizolacak. İki gün performans yönetimi, eğitim ve oryantasyonda songelişmeler,  empatinin 5N 1K’sı, torba yasa ve yeni uygulamalar, seçme veyerleştirme, insan kaynaklarında işveren markası yaratmanın önemi, denetleme,yeteneği yönetme, sosyal güvenlikte son nokta, bloggerlara göre İK olmak üzereinsan kaynaklarının temelini oluşturan birbirinden farklı en güncel konularısektör paydaşları ile buluşturacak. Sektör temsilcileri, akademisyenler, siviltoplum kuruluşlarından temsilciler, insan kaynakları alanına ilgi duyanlar,öğrenciler ve yöneticilerden oluşan yüzlerce kişi iki gün sürecek olan zirvedeinsan kaynaklarını masaya yatıracağız. Bu hazırlık döneminde bize destekolan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

TOPLUMA HİZMET İÇİN ÜYE OLUN

PERYÖN Önceli Dönem Başkanı Yiğit Oğuz Duman konuşmasında evkadınlarına yer verdi. Duman, “Sayın başkan mutfak meselesini gündeme aldıklarıiçin aklıma ev kadını meselesi geldi. Ev kadınlığı meslek olarak sayılmıyor amabence hepimizden fazla çalışıyorlar” dedi.

PERYÖN’ün ciddi bir camia olduğunu da ifade eden Duman, “Yurtdışına ülkemizi temsil eden bir camia. Neden üye olayım diye soranarkadaşlara cevabım şudur; bir sivil toplum örgütüne de neden üye oluyorsanız osebepten dolayı üye olun. Yani topluma hizmet etmek için üye olun” ifadelerinikullandı.

İNSANA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR

İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten ise konuşmasında şunlarısöyledi:  İnsan kaynakları 90’lı yılların başlarından bu yana tanım olarakkullanılagelmekte ama tabi ki önceki yıllarda değişik adlarlaisimlendiriliyordu. Osmanlı’da zat işleri, Cumhuriyetle birlikte personel veidare tanımları kullanılıyordu. Günümüzde ise insan kaynakları tabiri kamudanziyade özel sektörde kullanılıyor diye biliyorum. Hepinizin bildiği gibidünyada yaratılan gelişmiş en önemli canlı insandır. İnsana yapılan yatırımgeleceğe yapılan yatırımdır. Bunu hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu bağlamdabugün insanoğlunun, toplumların, ulusların, devletlerin geldiği yer sanayitoplumundan bilgi toplumuna ulaştığıdır. O nedenle bizim hükümetimizin koyduğubir hedef vardır. 2023 diye bir hedef vardır. Bu hedefte en önemli hususbildiğiniz gibi 500 milyar dolar ithalat ve ihracat 1 trilyon milli gelirhedefi. Ancak bu hedefe ulaşmamız için ben mutlaka başta gelen işin bugüngelişmiş toplumların devletlerin hedeflediği işleri bir an öncegerçekleştirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Nitelikli eğitim birinci unsurolmalıdır. Temel bilimler, fen bilimleri göz ardı edilmemelidir. İlkokulçağlarından üniversite bitimine kadar tüm kurumlar güçlü işbirliği içinde olmalı.ARGE çalışmaları ihmal edilmemeli. Büyük kaynaklar ayrılmalı büyük tasarrufularyapılmalıdır. Ancak insan kaynakları olarak bunları yaptıktan sonra niteliklibecerikli insanlara çalışanlara yöneticilere sahip olacağımıza inanıyorum. Aksitaktirde 2023 hedefimizin tehlikeye gireceğini düşünüyorum. Bu açığıkapatmalıyız.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv