İTALYAN PROFESÖR DERİ TRENDLERİ SEMİNERİ VERDİ

  • 0
  • 686
Yazı Boyutu:

Deri’n Fikirler Final organizasyonu kapsamında, deri sektörünün önemli öğretim kurumlarından İtalyan Domus Academy’nin Moda Tasarım Bölümü Direktörü Barbara Trebitcsh, Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda “Deri Trendleri” konulu bir seminer verdi.
 
Tasarımcıların sadece moda trendleri için çalışmaması gerektiğini kaydeden Barbara Trebitcsh: “Tasarımcılar sadece trend için çalışmamalı.  Eğer bir tasarımcı resmin tamamını göremiyorsa sektörde rekabet edemez. Günümüzde tüketicilerin gerçekten işlerine yarayabilecek ürünlere ihtiyaçları var. Lüks olduğu için değil kullanılabilir olduğu için tasarlamak gerekiyor, çünkü artık tüketicilerin alım profili değişiyor” dedi.
 
Trebitcsh, modanın değişimine dikkat çekerek devam etti:”Bir moda tasarımcısı için önemli olan bugünün modasını görebilmek veya iki sene sonraki modayı görebilmek olmamalı. Tasarımcı kendi kimliğiyle, esinlenmelerle ve yenilikçi hareketle daha da ileriyi, 10 sene sonraki modayı düşünebilmelidir. Bizler, öğrencilerimizin kendi kimliklerini ve yaratıcılıklarını kullanarak nasıl modern bakış açısı kazanacaklarını ve tasarımlarına bunu ne şekilde yansıtacaklarını öğretmeye çalışıyoruz.”
 
Deri’n Fikirler II. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması Organizasyonu kapsamında yarışmaya gösterdiği ilgi ve paylaştığı bilgiler için Domus Academy’nin Moda Tasarım Bölümü Direktörü Barbara Trebitcsh’e Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko tarafından plaket takdim edildi. Jak Galiko, Türk derisini tanıtmak ve Avrupa’da Türk derisinin kalitesinin  bilinirliğini artırmak amacıyla Domus Akademy öğrencilerini  Türkiye’ye davet etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv