İtfaiye bayramı” başladı

  • 0
  • 728
Yazı Boyutu:

İzmir’de İtfaiye Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndadüzenlenen törenle başladı. İtfaiye araçlarının geçit yaparak halkı selamladığıtörende, tüm teşkilat hazır bulundu. 

 

Türk İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 299., belediyeleredevrinin ise 90. yılını kutlamak için 23 – 28 Eylül tarihlerinde düzenlenenİtfaiye Haftası, Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle başladı. Son model itfaiyearaçlarının geçit yaparak halkı selamladığı törene, İzmir Büyükşehir BelediyesiBaşkanlık Danışmanı Fuat Barandır, İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, belediyebürokratları ve itfaiye çalışanları katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı SerdarYücel, törende yaptığı konuşmada, itfaiyecilerin dünyanın en riskligörevlerinden birisini yaptığını söyleyerek, “İtfaiyecilik mesleği, sadece çokriskli değil aynı zamanda başkalarının hayatını ve kamu yararını ön planaçıkarması açısından da yüksek bir inanç, sorumluluk ve saygınlıkgerektirmektedir” dedi.

İzmir İtfaiyesi’nin 1143 personel, 173 araç donanımı ve 36grup tesisi ile vatandaşlara “fedakarca” hizmet verdiğini ifade eden SerdarYücel, “İzmir halkının can ve mal güvenliği için İzmir Büyükşehir Belediyesiİtfaiyesi olarak yetki alanımız içerisinde kalan görevlerimizi, ekonomikzorlukların yaşandığı ülkemizde gerek personel gerekse yatırım unsurlarıbazında geliştirerek icra etmemizi sağlayan başta sayın Başkanım Aziz Kocaoğluve diğer destek birimlerindeki ilgililere teşekkür ederim” diye konuştu.

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca ilkyardım, yangın söndürme ve tahliye tatbikatları gerçekleştirilecek.İtfaiyeciler, 25 – 26 Eylül tarihlerinde Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi ileKarşıyaka Çocuk Esirgeme Kurumu’nu da ziyaret edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv