İzban'da yangın tatbikatı

  • 0
  • 919
Yazı Boyutu:

Hilal Aktarma İstasyonu’nda düzenlenen, yaklaşık 150 kişi ve 20’denfazla aracın görev yaptığı yangın tatbikatında ekipler, duruma kısa süredebaşarıyla müdahale ettiler. 

ÜLKEMİZİNhavalimanı bağlantılı en büyük raylı toplu taşıma sistemi İZBAN’ın,Halkapınar’dan sonraki ikinci aktarma istasyonu olan Hilal’de geniş çaplı biryangın tatbikatı yapıldı. Tatbikata; İZBAN ve İzmir Metrosu’nun yanı sıra,TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire BaşkanlığıArama, Kurtarma ve Önleme Şube Müdürlüğü (AKS) 110, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nebağlı 112 Ambulans Servisi ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)  katıldılar. Tüm birimler, tatbikattan önce çalışma alanlarıüzerinde günlerce incelemeler yapıp birbirlerinin işini kolaylaştıracak birdizi önlemler aldılar. 

Alsancak’tançıkan İZBAN treninin Hilal Aktarma İstasyonu’nda yanmaya başlaması, ekiplerin,gerekli güvenlik önlemlerini alıp treni söndürmesiyle birlikte yolcularıkurtarması senaryosuyla düzenlenen tatbikat, saat 10:30’da başladı. Tatbikatta AKS110’dan 4 AKS aracı, 3 itfaiye aracı, 1 ATV aracı, 1 motorlu ekip,  112’den1 adet 4’lü ambulans, 5 adet ambulans, 3 motorize ekip, 2 adet UMKE aracı, 30metrekarelik şişme tıbbi müdahale çadırı kullanılırken, 60 kişilik figürasyon ve40 kişilik sağlık ekibiyle birlikte 150’ye yakın görevli çalıştı. 

Trendeyangın çıktığı bilgisi 10.25’te İZBAN Kontrol Merkezi’ne bildirildi, eş zamanlıolarak itfaiye ve AKS 110 ile 112 Ambulans Servisi’ne ihbar yapıldı. TCDD 3.Bölge Müdürlüğü Yol ve Tesisler ekipleri, ekiplerin olay yerine geçebilmesiiçin üzerinde 25 bin voltluk elektrik olan hatların enerjisini kesti,Halkapınar ve Kemer’deki trenlerin Alsancak’a uğramadan işletmeye devamedebilmesi için de Halkapınar-Kemer-Halkapınar müselles hattını işletmeye açtıve 70 dakika boyunca 12 treni bu alana yönlendirdi. Bu esnada 112, UMKE veİtfaiye’ye bağlı tüm araçlar olay yerine iki ayrı güzergahtan gelerek müdahaleyebaşladılar. İtfaiye ve AKS 110 ekipleri, önce yangını söndürdü, hemen ardından dumanlıortamlarda termal kamera ile arama yapıp yaralıların tespitini gerçekleştirdive onları kurtardı. 112 ve UMKE ekipleri, istasyon alanında kurdukları iki adettriaj alanında yaralıları ilk müdahaleleri yaptılar. Durumları ağır olan(Kırmızı kodlu) yaralıların tıbbi müdahale çadırında, daha iyi olanların triajalanlarında ilk tedavileri yapıldı. 4’ü ağır toplam 32 yaralı, ambulanslar ilehastanelere sevk edildi. Bu esnada İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik veasayiş ekipleri de Kahramanlar ve Hilal taraflarındaki trafiği düzenlerken,vatandaşların olay yerine yaklaşmalarına engel oldular. Tüm ekiplerin ortakçalışması sayesinde yangın söndürülerek tatbikat kısa sürede başarıylatamamlandı.

Yetkililer İZBAN’da yıl içerisinde 25 tatbikatgerçekleştirildiğini, yıla 1 kez ise böylesine büyük çaplı operasyonlarınyapıldığını söyleyerek, yolcu ve sistem güvenliğine yönelik bu çalışmaların çokönemli olduğunun altını çizdiler.

İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve 112 EgeBölge Koordinatörü Turhan Sofuoğlu ise İZBAN ve İzmir Metrosu’nun kesişmenoktasında ve çok zor bir lokasyonda tatbikat yapıldığını vurgulayarak,“İzmir’de araç ulaşımının en zorlu olduğu bölgeyi özellikte tespit ettik. Çokfarklı tekniklerin iç içe geçtiği komplike bir tatbikat oldu. Biz de Türkiye’deilk kez uygulanan yöntemleri uyguladık” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv