İzmir’in ilk Biyomedikal Mühendisliği Bölümü İKÇܒde…

  • 0
  • 953
Yazı Boyutu:

Biyomedikal’ i tercihedin, mezun olunca “İstihdam sıkıntısı yaşamayın” Öğrencilerine teknolojikgelişmelere uygun bir eğitim vermeyi amaçlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislikve Mimarlık Fakültesi, tıp ve mühendislik disiplinlerini başarılı bir şekildebirleştirerek İzmir’in ilk Biyomedikal Mühendisliği Bölümünü akademik hayatınakattı.

“Geniş laboratuvarolanakları”
 2013-2014 eğitim yılında ilköğrencilerini alacak fakültede, ülkemiz ve bölgemiz sağlık sektörünün ihtiyacıolan donanımlı mühendislerini yetiştirmek için çalışmalara yoğun şekilde devamediliyor. Bölüm bünyesinde, üçü bölüm laboratuvarı olmak üzere toplam altıöğrenci laboratuvarı geleceğin donanımlı Biyomedikal Mühendislerini sektörekazandırmaya hazırlanıyor.

“İstihdam sıkıntısıyaşamazlar”
Sağlık sektörünün son yıllarda nitelikli biyomedikal mühendislerine ihtiyaçduyduğunu kaydeden Dekan Prof.Dr. Salih Okur, fakülte olarak sağladıklarınitelikli eğitim olanakları sayesinde mezunların istihdam konusunda sıkıntıyaşamayacaklarını belirtti.

Prof.Dr. Salih Okur, “Yeni bir alan olmakla beraber,mezunlar sağlık sektöründe tasarım, üretim, pazarlama ve AR-GE gibi alanlardaçalışabilirler. Özel sektörde, hastaneler ve özellikle tıbbi cihaz ve tıbbiürün üretici firmalarda iş bulma fırsatına sahip olan Biyomedikal Mühendisleri,ilaç sanayisinden protez üreticilerine kadar çok geniş bir yelpazede istihdamedilebilme olanakları vardır. Sağlık sektöründe çalışma olanakları göz önünealındığında, diğer mühendislik alanlarında yeni mezun mühendislere göre dahakolay ve yüksek ücretli iş bulabileceklerdir” diye konuştu.

“Tıp ve Mühendislikarasında köprü görevi”

Prof Dr. Salih Okur Mühendislik ve tıp arasında köprü görevi gören Biyomedikal Mühendisinin sağlıksektörü ile işbirliği içinde çalıştığını söyledi. Prof Dr. Salih Okur , “Mühendislikprensiplerini kullanarak; sağlık alanında yeni tanı, takip ve tedaviyöntemleri, cihaz, aygıt, implant ve yazılım geliştiren, tıbbi problemlerinçözümü için gereken araç-gereçleri tasarlayıp üreterek geleceğin teknolojisinekatkıda bulunacaklar” dedi.

“Ulusal veuluslararası alanda büyük ilgi”
Yeni kurulan bir bölüm olmakla birlikte; ulusal ve uluslararası alandayoğun ilgi gördüklerini vurgulayan Prof Dr. Salih Okur, “Patras Üniversitesi(Yunanistan), Oulu Üniversitesi (Finlandiya), Erciyes Üniversitesi, ÇukurovaÜniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi veKarabük Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi için ikiliişbirliği anlaşmaları imzalanmıştır. Biyomedikal Mühendisliği bölümü olarakTürkiye’de ve dünyada ilk sıralarda yer almayı hedefleyen bölümümüz ikiliişbirliği anlaşmalarında çeşitliliği artırmak adına yoğun şekildeçalışmaktadır. 2013-2014 akademik yılında bizlere katılacak olan ilköğrencilerimizi heyecanla beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Biyomedikal Mühendisliği Hangi Alanları Kapsıyor?

Biyomedikal Mühendisliği’nin kapsadığı alanlar arasında biyoenstrümentasyon,biyomalzeme, biyomekanik, biyoelektronik, biyofizik, biyomedikal sinyal İşleme,medikal görüntüleme, klinik mühendisliği gibi bilimlerin yanı sıra kontrollüilaç salınımı, rehabilitasyon mühendisliği, nöral mühendisliği, biyosensör,nanotıp, robotik cerrahi, biyolojik malzemelerin karakterizasyonu vetanımlanması, genom-protein-gen ekspresyonu, kalibrasyon gibi birçok konusayılabilir. Malzeme ve hücre arasındaki etkileşimin çalışılması beraberindegenetik mühendisliği ve doku mühendisliği çalışma alanlarını getireceğindenİzmir’in yeni devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi(İ.K.Ç.Ü.) bünyesinde kurulu olan Biyomedikal Mühendisliği Bölümü bu alanlardada laboratuvar alt yapısını hızla tamamlayarak biyo uyumlu sistemlerin tasarımıve yapay organlar konularında da söz sahibi olacaktır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Büyük Adımlar

Bayraklı'da çocuklar yerinde öğreniyor

Çocuk Gözüyle Doğa ve Renkleri İbramaki'de

Arşiv