İzmir Konsolosları buluştu

  • 0
  • 1.181
Yazı Boyutu:

Konsoloslar Birliği ve İzmir Kariyer Başkonsolosları,Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlenen ve Konsoloslar Birliği YönetimKurulu’nun sezon finali yapıldığı yemekli toplantıda bir araya geldiler.

 

Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan ve Yönetim Kuruluüyelerinin Ev sahipliğini üstlendiği yemeğe,  Dış İşleri Bakanlığı İzmirTemsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlachve Romanya İzmir Başkonsolosu Sayın Caresela Nicolas’ın da katıldığı  yemekve toplantının, onur konuğu ise Slovenya Ankara Büyükelçisi Doç. Dr. MilanJazbec oldu.

Büyükelçi Jazbec, İzmir’e ilk kez geldiğini ve İzmir ileSlovenya arasındaki ticaret ve turizm ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi. 
Slovenya ve Türkiye arasında bu yıl stratejik ortaklık anlaşması imzalandığınıhatırlatan  Jazbec, bu anlaşmanınözellikle Slovenya açısından çok büyük önem taşıdığını belirterek, “Küreselfinansal kriz nedeniyle ülkemizin başta gelen sektörlerinde sıkıntı yaşıyoruz.Bu sıkıntının karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesiyle aşılabileceğimizeinanıyorum, iki ülke arasında karşılıklı olarak yapılacak direkt uçuşlar,ticaret hacminin yükselmesne katkısı olacak” dedi.

Toplantıya katılan tüm konsoloslara  kendi yazmışolduğu Türkiye ve İstanbul’dan bahseden “Askerin İstanbul’u’’ adlı kitabıhediye eden Büyükelçi, konuşmasını Slovenya’ya ait bir  barkovizyon sunumuile tamamladı.


Büyükelçi Jazbec’i Konsoloslar Birliği olarak aralarında görmektenbüyük onur duyduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaplan, ülkelerarası ilişkileri güçlendirmek adına kendilerine düşen görevi içtenlikle yerinegetirmekten memnunluk duyacaklarını söyledi. 
Slovenya Milli Günü olması nedeniyle Büyükelçiye Birlikadına bir plaket takdim eden Kaplan iki dost ülke iletişimlerini her konudadesteklediklerini ifade etti.


Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise,Slovenya gelenek ve kültür alt yapılarının kendisinin temsil ettiği BosnaHersek ile hemen hemen aynı platformda olduğunu belirterek kendilerinin kardeşülke olduklarını beyan etti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv