İzmir Körfezi’nde canlı yaşamın izleri

  • 0
  • 545
İzmir Körfezi’nde canlı yaşamın izleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde “İzmir Körfezi Geç Kuvaterner (Holosen) Sedimanlarının Organik ve İnorganik Özellikleri ile Doğu Ege Denizi’nde Sıcak Noktaların Belirlenmesinde Bentik Foraminiferlerin Önemi” konulu konferans düzenlendi. Konferansı Prof. Dr. Engin Meriç verdi.
 Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda  gerçekleştirilen etkinliğe öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Meriç, konferansta  İzmir Körfezi’nde ki sondaj çalışmaları ve canlı yaşamı hakkında bilgi verdi.

Konferansın ilk bölümünde Karşıyaka, Bayraklı, İnciraltı ve Urla hatları boyunca yapılan sondaj çalışmalarına değinen Prof. Dr. Meriç,  ikinci bölümünde ise İzmir Körfezi’nde fark etmediğimiz canlı yaşamını gözler önüne serdi.

  İzmir Körfezi, çalışma alanının ekolojik özellikleri, sondaj alanın sedimantolojik özellikleri ve yapılan çalışmaların sonuçları konularına değinen Prof. Dr. Meriç, bilinen ve bilinmeyen bir çok yaşam formu hakkında örnekler verdi. İnsanların sebep olduğu kirliliğin canlı yaşamı üzerindeki kötü etkilerini anlatan Prof. Dr. Meriç, konuyu örneklerle ve fotoğraflarla pekiştirdi.

     Konferansın son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Meriç’e Prof. Dr. Ertuğ Öner plaket takdim etti.(İZMİR ( Ege Ajans/Mert Yasin Alpdündar-    Ayşe Ecem Bulut)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv