İzmir Üniversitesi engellilere hizmetlerini sürdürüyor

  • 0
  • 1.007
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi, engelli basketbolundan özel sporculara, kabartma kitaptan otizme kadar pek çok alanda engellilerin toplum yaşamına katılımını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
2010 yılından bu yana Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü basketbol takımının sponsoru olan, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK), Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) gibi sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek veren İzmir Üniversitesi, daha fazla engellinin toplum içindeki yerini alması, daha konforlu bir hayata kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor.
 
6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası
İzmir Üniversitesi ve Medical Park İzmir Hastanesi’nin sponsor olduğu, Erzurum Palandöken'de 27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında, Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) ve TOSSFED tarafından düzenlenen 6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası başarı ile tamamlandı. 14 Türk sporcunun mücadele verdiği şampiyonaya Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Fransa, İspanya, Rusya, Japonya, İtalya, Avusturya ve İsveç’ten 120 sporcu katıldı. İzmir Üniversitesi tarafından sağlanan eşofman ve ekipman desteği ile Türk sporcuların rakiplerine karşı mücadele verdiği şampiyona Türkiye’nin 1 gümüş, 5 bronz madalya sevinci ile son buldu.
 
Görme engelli çocukların hayalleri 4 kabartma kitapla parmaklarının ucuna geldi
TÜRGÖK’ün çalışmalarına her zaman destek olmaya çalışan İzmir Üniversitesi, merhum Gültekin Yazgan’ın Hayalden Gerçeğe Ödünç Kabartma Kitap Projesi’ne dört kitapla destek verdi. İzmir Üniversitesi’nin verdiği destek ile basılan “Benim Dünyalarım”, “Bahar Masalları”, “Bir Kedinin Anıları” ve “Halime Kaptan” adlı kabartma kitaplar, 7-14 yaş arası görme engelli ilköğretim çocukları arasında ödünç olarak paylaşılacak ve daha fazla çocuğun kabartma kitap okuması sağlanacak.
 
TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çiğdem Uygun, Genel Sekreter Şafak Özpoyraz ve Üye Elena Kaner, Ödünç Kabartma Kitap Projesi’ne destek verilmesi nedeni ile İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’e teşekkür ziyaretinde bulundu. TÜRGÖK’ün yurtiçi ve yurtdışından 4 bin 400 üyesi bulunduğunu hatırlatan Çiğdem Uygun, İzmir Üniversitesi’nin desteği ile proje kapsamında basılı kabartma kitap sayısının 80’e ulaştığını söyledi. Prof. Dr. Erciyeş ise İzmir Üniversitesi’nin topluma hizmet misyonu çerçevesinde bu tip projelere destek vermeye devam edeceğini belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv