İzmir’e üçüncü onur

  • 0
  • 540
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi, “engelli dostu” ve“kadın dostu” kent unvanlarından sonra İzmir’e şimdi de “yaşlı dostu kent”unvanını kazandırdı. Uluslararası Yaşlılık Federasyonu (IFA) ve TürkiyeYaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından verilen ödülün jürisinde,uluslararası alanda tanınmış önemli isimler yer aldı. 

İzmir BüyükşehirBelediyesi, Uluslararası İstanbul Yaşlılık Girişimi Fuarı’nda Volgograd veDijon belediyeleri ile ortaklaşa yürüttüğü “Divanet” isimli proje ile “YaşlıDostu Kent” ödülüne layık görüldü. Uluslararası Yaşlılık Federasyonu (IFA) veTürkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından WOW Uluslararası KongreMerkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde Sümerolog Prof. Dr. Muazzez İlmiyeÇığ’a da, “Örnek Kıdemli Vatandaş” ödülü sunuldu. 

Jüride ünlü isimler vardı

Dünya SağlıkÖrgütü Yaşlanma ve Yaşam Planlaması Enstitüsü Başkanı Dr. John Beard, KanadaKentsel Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Glenn Miller, BoyutMimarlık Kurucusu – Mimar Bozkurt Gürsoytrak, Kanada Toronto Tasarım OkuluYöneticisi Luigi Ferrara, Kanada Manitoba Üniversitesi Yaşlanma MerkeziYöneticisi Jim Hamilton, İngiltere merkezli Aktif Yaşlanma ve İş LaboratuarıCEO’su Gregor Rae, Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucusu – Mimar Murat Tabanlıoğlu veİstanbul Teknik Üniversitesi’nden Profesör Dr. Alpay Er’in oluşturduğuuluslararası jüri, İzmir’i “Yaşlı dostu kent” seçti. 

İzmir’in ödülünü Tunçağ aldı
İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin ödülünü, Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ aldı. İzmir, Volgogradve Dijon’un ortak projesi olan Divanet’in, üç kent arasında fikir ve deneyimalışverişi sağlayarak iletişim ağını güçlendirmeyi kapsadığını hatırlatanTunçağ, “Avrupa’daki üç kentin yaşlılık konusundaki işbirliği çokanlamlı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımız veengellilerimizle ilgili çok önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Son olarak65 bin metre karelik bir alanda, bu dezavantajlı kesimlere her türlü olanağınsağlanacağı Sosyal Kampus projesinin temelini attık. Hala hazırda da yaşlılarlailgili pek çok projelerimiz var” dedi.Dijon BelediyeBaşkan Yardımcısı Elizabeth Biot ise çok önemli bir ödüle layık görüldükleriiçin mutlu olduklarını ifade etti. Biot, “Üç kentin işbirliği çok önemli birolay. Biz bu kentlerin içerisinde de en küçüğüyüz ancak diğer büyük belediyelergibi yaşlılar üzerine önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

Yaşlılar için özel projeler

İzmir BüyükşehirBelediyesi’ne verilen ödülde, dayanışmayı ön plana çıkaran “Gençler Yaşlılar ElEle” projesi, Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nde sunulan hizmetler, SağlıklıYaş Alma Merkezi, Alzheimer ve Demans Hastaları Buluşturma Merkezi, EşrefpaşaHastanesi’nin sosyal uygulamaları, Buca Sosyal Yaşam Kampusü ve Müyesser TurfanGüçsüzler Evi gibi çalışmaların önemli bir etken olduğu öğrenildi. 

Hem engelli hem kadın dostu kentYüksek standarta sahip daha yaşanabilirbir kent hedefine ulaşmak için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi,engellilerin eğitimi ve rehabilitasyon için gerçekleştirdiği çalışmalar veengellilere verdiği destekten ötürü, 2005 yılında Başbakanlık Özürlüler İdaresitarafından “Engelli Dostu Belediye” seçilmişti. Ayrıca kadınlara ve kızçocuklarına yönelik örnek çabalarla Türkiye’ye önder olan İzmir, 2006 - 2009yılları arasında süren “Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsanHaklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı” çerçevesinde “KadınDostu Kent” unvanını almıştı 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv